tiistai 27. heinäkuuta 2010

Jotain sinistä

      Pyörittelin tuossa joutessani eräinä iltoina pipon ja villasukat. Yllärilahjaksi ajattelin antaa.


Tämä pipo on TiiQ:n Tähdellinen. Ohje täältä: http://tiiq.vuodatus.net/page/tahdellinen 
Lankana käytin Novitan Tennesseetä, ja sitä kului n.70 grammaa. Pipo oli tosi mukava neulottava, vaikka kaskin muutamaan kertaan langankierrot ja kavennukset väärin ja jouduin purkamishommiin, mutta eipä tuo niin vakavaa ole. Taidan tehdä itsellenikin tähdellisen myssyn. Eihän pipoja koskaan liikaa ole. Eihän?


Pipon kaveriksi neuloin villasukat kun lanka oli niin yllärin saajan näköistä. Ohjetta en käyttänyt, mutta saahan nuo kierresukkien ohjeet jostain kaivettua jos haluaa... Nuo on tehty 60 silmukalla neuloen 2 o, 2 n ja silmukat liikkuvat yhden oikealle joka 3. kerroksella.  Lanka on Novitan nalle kukkaketoa, väri taisi olla orvokki. ja sitä kului kerän verran.


Nyt mulla on puikoilla ihan perusperus- villasukat. Ainoa erikoisuus on itseraidottuva lanka ;) Täytyy varmaan välillä tehdä jotain ihan perusjuttuja niin sitten on kiva kikertää taas jotain erikoisempaa. tai eihän nämä mun jutut mitään kovinkaan kummosia ole, mutta kuitenkin. Hei, osaisko kukaan vinkata, mistä löytäisi miehille kivoja malleja? Vai pitääkö vaan vetää omasta päästä? Jotenki tuntuu, että kaikki miesten jutut on niitä harmaa- ruskee- musta- juttuja. Piristyksenä palmikko.

11 kommenttia:

-M kirjoitti...

sun lanka oli sireeni tai syreeni tai joku sellanen. mun lanka oli orvokki.
t. Neiti pätijä
ps. Kohta nähdään!

Estetiina kirjoitti...

Kiitos korjauksesta! Nähdään kohta :) Laitan sullekin lautasenm pöytään. Tule kun joudat. Mukava nähdä!

ps. Löysin kummitytöllesi maailman päheimmät kumpparit!

Nzqu kirjoitti...

Toi pipon malli on kyllä nätti. Ja Nalle Kukkaketo näyttää myös nätiltä, ostin alesta sitä yhden kerän (ehkä juuri samaa kuin tuo sinun), mutten ole vielä tehnyt sille mitään.

Voithan sä toteuttaa niitä miesten neuleita värikkäinäkin, vaikka alkuperäinen malli oliskin kuolettavan tylsän värinen. Ja Ravelrya suosittelen, jos malleja kaipaat... :)

AlleyCat kirjoitti...

Hieno tähtipipo ! Ton kanssahan pitäis kulkea pää kumarassa, että hieno kuvio näkyis paremmin :)

Kauniit on myös sukat, ei vissiin mitään kantapäähommia noissa taida olla kun näyttävät niin suorilta. Nätti lanka myös, kiva mallineule.

Estetiina kirjoitti...

Nzqu: Kiitos kehuista!
Kävin justiinsa ravelryn aarreaitassa! Löytyi mm. liekkejä piru ja vaikka mitä muita juttuja mitä voi soveltaa mielin määrin :) Puikot vaan heilumaan...

CherryKirche: Kiitti!
Kun kulkee leuka rinnassa niin kaikki näkee päälakikuvion ;)

Nuo sukat on ihan putket. Just sitä mallia, että voi tehdä telkkaria katsellessa.

Mulla on reilusti vajaa kerä vaaleanpunasävuistä kukkaketoa, siitä voisi tehdä vielä lastenversion...

Anonyymi kirjoitti...

Ei voi muuta kuin ihailla noita upeita töitä. Miten pystyt tekemään niin nopeasti paljon upeita neuleita? Kun itsekin kykenisin moiseen. Mutta ei, nokka on kiinni kirjassa tai kukkapenkissä.

-R-

Estetiina kirjoitti...

-R- , kiva kun löysit tänne :) Mulla on luku- urakka vasta alkamassa...Sitten mä varmaan tuskaiken täällä kun kirjapino ei pienene lainkaan eikä tieto tartu mun puupäähän millään.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ihanista lahjoista!!!

-H-

Estetiina kirjoitti...

Ole hyvä! Kiitos itsellesi siitä mukavasta Porvoon reissusta :) Ja tyttöjen puolesta kaikesta ihanasta!

TiiQ kirjoitti...

Kiva kun kävit kommentoimassa blogiani ja vielä kivempaa, että tykkäsit neuloa Tähdellisen :-D.

Estetiina kirjoitti...

TiiQ: Mulla on printattuna muitakin kauniita neuleohjaistasi! Tähdellinen oli tosi mukava neulottava. Tein sen yhdelle (melkein) sukulaiselle ja se oli hänellekin mieleen :) Suurkiitos itsellesi kun laitoit ohjeesi nettiin kaikkien iloksi!!