lauantai 17. heinäkuuta 2010

Kesäpäivän neuleita

Vietin tänään helteistä lauantaita kirsikkapuun alla neuloen! Ihanaa :) Meillä on täällä omassa kodissa tuskastuttavan kuuma ja oli niin kivaa päästä mummolaan vähän viilentelemään. En olisi ikinä uskonut sanovani näin julkisesti, mutta sais nyt nämä helteet loppua tai ainakin hetkeksi hellittää!!

Viimeistelin pitsivillasukat. Malli on Novitan uusimmasta numerosta. Lehden malli oli neulottu ticotico- langasta, mutta koska lankavarastoni on vakavasti ylipainoinen, käytin jemmasta vaaleanpunaista merinovillalankaa, jota kului arviolta 60 grammaa. Keijunkevyet sukat siis :) Nää on varmaan ihanan lämpimät kumppareissa ja unisukkina.

Sukkien seuraksi tein pitkulapipon. Lankana käytin Novitan rose mohairia, joka on mun näpeille aina yhtä hankala lanka... Ainaoikeaa ja resoria pystyn sillä neulomaan, mutta siihen se sitten melkein jääkin. Jotenkin on niin älyttömän hankalaa yrittää neuloa melko ohutta lankaa paksuilla puikoilla ja aina se vielä menee jotenkin sikkuralle ja purkaessa "takkuuntuu". Tai sitten mulla ei vaan taidot vielä riitä?

Näin tein pipon:

Lyhyelle (40 cm) 4,5 kokoiselle pyöröpuikolle 76 silmukkaa. 1 n, 1 o joustinneuletta 3,5 cm.

 Ainaoikeaa 24 cm. Päättelin neulomalla 1 kerroksen ajan 2 oikein yhteen, sitten yksi välikerros, jolloin kaikki silmukat neulotaan oikein. Toisella kavennuskerroksella jälleen koko ajan 2 oikein yhteen ja viimeinen kerros ainaoikeaa. Lanka poikki, silmukoiden läpi ja päättely.

Halusin vähän erilaisen pipon, käänsin nurjan puolen oikeaksi :)

4 kommenttia:

-M kirjoitti...

voi jee! toi kirsikkapuun alla neulominen näyttää NIIIN ihanalta!!

Estetiina kirjoitti...

Kirsikkapuun alla on kiva neuloa! Koska taas KIPpaamaan?

Unaja kirjoitti...

Näyttää tosiaan tuo kirsikkapuun alla neulominen houkuttelevalta. Harkitsin tänään jonkun neuleen ottamista mukaan rannalle, mutta jotenkin tuo aurinkorasvan kanssa löträäminen, kipittävien lasten vesirajassa vahtiminen jne sitten sai minut toisiin aatoksiin.

Estetiina kirjoitti...

Unaja, Mulla on kanssa 2 ja 5- vuotiaat tyttäret :) En uskaltaisi ottaa neuletta mukaan rannalle tai leikkipuistoon tai yhtään minnekään, varsinkaan kun molemmat ovat mukana. Joku äiti aina neuloo ja lapset leikkii kiltisti, mutta mun neitoset vaan kinastelee tai kiipeää jokapaikkaan tai sitte on vaatteet päällä altaassa sukeltelemassa kun silmä välttää.

Kirsikkapuun alle pääsin mummolassa kun nuorempi oli päikkäreillä ja vanhempi katsoi Barbie- elokuvaa. Ja oli aika ihanaa neuloa siellä! Just sopivan varjoisaa, muttei kuitenkaan liian...