maanantai 19. heinäkuuta 2010

Marimekko

-Jos naisella on uusi mekko, hänen on heti saatava käyttää sitä-

Tämä Marimekko meets H&M- collection mekko löytyi eilen kirpputorilta halpaan hintaan. Ostin vähän sillä mielellä, että ihan kiva kuosi, kokeillaan. Kotona se alkoi näyttää koko ajan vaan kiemmalta ja kivemmalta eikä muo väritkään vaikuta yhtään liian hyökkääviltä taikka räikeiltä. Itse asiassa ne on tosi kivat. Voi koko mekko olla printtiä eikä pelkästään vaan hame...

Talvella mekko on varmaan kiva mustien sukkahousujen ja mustan villatakin kanssa? Tarttee vaan neuloa se villatakki ensin, tai pitää silmät auki kirppiksellä.

 Mielestäni mekon istuvuus on jotakuinkin täydellinen, vaikka malli tuntui aluksi vähän vieraalta (osaanko mä käyttää tälleen "muotoiltua" mekkoa) ja ennenkaikkea, näytänkö mä kauhealta läskiltä tämä päällä? Höh. Miksi mä aina mietin, että olenko liian läski käyttämään jotain vaatetta? Mulle mahtuu koko 32 ja 34, eli en ole järin suuri. Ja sitäpaitsi, kaunis vartalo on muutakin kun pituus 180 cm, paino 45 kg ja  kuppikoko D.

Neulepuikoilla on nyt Lina- pipo. Nappasin sen ohjeen jostain kässäblogista. Kun saan sen valmiiksi, niin tongin lähteen esiin :) Tuo on  kiva neulottava, vähän uutta tuulta peruspalmikkoon! Puikoilla ei näytä yhtään miltään, mutta päässä kivalta.
Taidan tehdä samaa kyytiä pinkin version, sillä taas auttoi äiti lastaan lankavaraston laajentamisessa. Pieleen menee lankadietti.


Valitusosio: Olen harrastanut neulomista aktiivisesti nyt vuoden verran. ensin olin ihan innoissani kaikista N.. neulejutuista, mutta kun tämän syksyn lehti tuli, olin suorastaan vähän pettynyt. Aika peruskauraa. Pipoja tehdään paksuilla puikoilla ja käytännössä mallit on oikein- nurin. Lapaset on perusmalleja. Värit tummia, perus syksyn värikarttaa. Mutta sitten kun menee ulkomaisille neulesivuille taikka ihmisten blogeihin vierailemaan niin "taivas aukeaa". Sovelluksia, ohjeita ja ideoita on vaikka millä mitalla! Oletteko muut neulojat huomanneet saman?

Hihii! Meidän raksa alkaa valmistua. Kohta päästään parvekkeelle :)

4 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Tosi kiva mekko, hyvin sopii sinulle! :)

Estetiina kirjoitti...

Moi, Heli! Kiitoksia! :) Tuosta mekosta taitaa tulla mun lemppari.

Kävin katsomassa ihanaa blogiasi. Aivan mahtavia neuleita!

Nzqu kirjoitti...

Tulin vastavierailulle tänne. :) Kiva, kun osallistut siihen "leikkiin" ja on hauska löytää uusia blogeja sitä kautta!

Mekko on ihana, tykkään tuosta väriyhdistelmästä. Jostain syystä ne omat vaatteet ovat silti aika neutraaleja, vaikka rakastankin kirkkaita värejä. :)

Olen pohtinut samaa kuin sinä, että ulkomaiset ohjeet ovat usein nätimpiä ja erikoisempia kuin kotimaiset. Toki osaamista löytyy meiltäkin, mutta useammin löydän niitä "pakko tehdä"-ohjeita esim. ulkomaisista lehdistä kuin kotimaisista. Ravelrya unohtamatta. :)

Estetiina kirjoitti...

Moi, Nzqu ja tervetuloa :)

Toki löytyy paljon osaamista suomalaisiltakin, mutta ehkä kirkkaammat värit ja "söpöstykset" on sit enemmän mun juttuja. Ja voihan perusohjeita siveltaa niin paljon kun haluaa, vaan oma mielikuvitus on rajana :)

Ravelry on ihan turmion paikka ToDo- lista paisuu paisumistaan. Mutta oikeastaan se on ihan mukavaa.