sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Lauantai-illan leipomista

Pikkuneidillä on synttärijuhlat! Mun pieni vauvani alkaa olla jo pikkuruinen, omapäinen leikki- ikäinen joka tykkää laulamisesta, liukumäestä laskemisesta ja Maisasta. Niin se aika vierii...

Ensin leipuritar Hiiva teki mustikkamuffinsseja, jotka ennen uuniin menoa nätyyivät mielestäni ihan söpöiltä. Iloitsin vielä tiimarista löytyneistä eläonaiheisista paperisista muffinssivuoista.

Mutta voi ihme. Uuniin kirkatessani huomasin, errä muffinssivuoat oli levähtäneet ja pellin täytti muffinssikakku paperivuokatäytteellä. Voihan... Oli sitten innokas leipuritar Hiiva vissiin täyttänyt vuoat liian täyteen tai jotain?

Mutta ei hätää.  Onneksi kaapeissa oli myöskin sokerimassa. Pelastin, mitä pelastettavissa oli. Askarreltiin isomman tyttösen kanssa elinkelpoisten muffinssien päälle kukkaset, ja niistä tuli itse asiassa ihan kivat. Vähän tuollasiet Tshernobyl- henkiset, mutta maultaan oikein maukkkaat. Eihän näillä marttekerhon kunniamainintaa saa, mutta pelstusyritys oli osin onnistunut. Maultaan ne on ihan herkullisia, mutta rumia...Mun lemppariherkkuja on korvapuustit ja paistelin niitäkin. Taikina kohoamaan...Olipas tosi ihana vaivata taikinaa, väsätä ja väkertää pitkästä aikaa. Täytyy alkaa ottaa tuo leipominen ihan vaikka viikottaiseksi hommaksi. Niin mukavaa se on! Ja taidot kasvaa siinä tehdessä. Sekä varmaankin arviointikyky kuinka täyteen ne muffinssivuoat kannattaa täyttää...Korvapuustit, olkaa hyvä :)

Ihan periteistä synttärikakkuakin tein. Sokerikakkupohja näyttää tältä just uunista tulleena. Päälle tulee sellainen ankkalammikko- tyylinen koristelu ja sisään mansikoita ja vaniljavaahtoa.


Ankat on tehty sokerimassasta. Laitan paremman kuvan sitten myöhemmin jos muistan ja saan aikaseksi.

Suut makiaksi!


5 kommenttia:

-M kirjoitti...

ihania muffeja! Noi ankat on söpöj.
Maltan tuskin odottaa et pääsen maistelemaan kakkuja :P

Unaja kirjoitti...

Liikutavia Tschernobyl-muffinsseja (ja hauskat ankat)

Estetiina kirjoitti...

-M: Tervetuloa!

-Unaja: Kiitos :) Epätoivoinen pelastusyritys... Mutta joskus voi myös epäonnistua?

CherryKirsche kirjoitti...

Onpa ihanat kukkamuffinssit ja ankat :) Kerrassaan söbözet !!! Mä en osaa tollasia tehdä, kiva kun joku osaa ja taitaa...

Kiitos muuten vierailusta ja kehuista :) Kiva oli lukea palautetta.

Estetiina kirjoitti...

CherryKirsche: Ole hyvä :)Kiva kun ilahdutti.