torstai 13. toukokuuta 2010

Negatiivista tätienergiaa

"...Tädit, joukko, jolle muiden ihmisten asiat pienimmästä suurimpaan kuuluvat ja joilla ei ole minkään laista humanitaarista myötätuntoa. Juorutädit ovat niitä, joille on luonnollista kommentoida esimerkiksi lähimmäisen ulkonäön epäedullisia puolia ja kaikkinaisia heille itselleen vaikeatulkintaisia menettely-ja ratkaisutapoja ja niiden kuviteltuja taustoja kielteisessä valossa..."

Törmäsin tänään TAAS kerran maailman ilkeimpiin täteihin, kun olimme LAPSILLE SUUNNATUSSA prinsessa ruusunen-baletissa isomman tyttöseni kanssa. Voi taivas, että osa ihmisistä kehtaa!

Tilanne oli se, että myöhästyttiin baletin ensi tahdeista ja päästiin sitten ystävällisen järjestyksenvalvojan toimesta tyhjään aitioon katsomaan näytöstä ja sovittiin, että väliajalla sitten hiippaillaan omille lipun mukaisille paikoille. No, tottahan 5- vuotias tyttö odottaa innoissaan ja kenen tahansa luulisi tajuavan, että innostunutta lasta on vaikea saada istumaan hiljaa paikallaan. Onnistuin tässä melko hyvin, sillä tyttönen vain hyräili iloissaan musiikkien mukana ja ajoittain nousi paikaltaan seisomaan. Kenenkään edessä hän ei ollut, sillä istuttiin kaikkien takana. Meidän edessä oli sitten täti, joka alkoi äänekkäästi suhista, heristää sormeaan ja mulle supsuttaa, että kyllä sun paremmin pitäisi kasvattaa ja kouluttaa tuota lastasi. Väliajan tullen uskaltauduttiin sitten pois aitiosta ja onneksi oli täti vastassa. Äänekkäästi karjuen hän sitten valotti minulle, kuinka mun lapsi on pilannut hänen taidenautintonsa ja hän TODELLA TOIVOO ettei me enää koskaan tultaisi tällaiseen paikkaan, kun ei kerran osata olla kunnolla. Ja sitäpaitsi hänen viereensä oli myös tullut joku lapsi, joka oli ollut niin kamalakamalakamala että... Onni onnettomuudessa, että paikalle sattui ystävällinen järjestysmies, se sama, joka meidät päästi aitioon, ja totesi tädille, että täällä on yli puolet lapsia, he on niin laskeneet ja tämä on juuri erityisesti lapsille suunniteltu näytös!

Kävimme kävelemässä ja kahvittelemassa väliajalla ja huomasin ilokseni, että paikka oli tosiaan kansoitettu pienillä prinsessoilla ja heidän omaisillaan :) Siellä oli käynnissä oikein prinsessatanssiaiset! Oman paikan ympärillä oli niinikään prinsessoja, jotka istuivat ihan nätisti, niinkun innostuneet lapset vaan pystyy eikä ketään haitannut vaikka musiikkia hyräilee taikka pahatarta kauhistelee :)

Lieneekö selitys joidenkin tätien huonoon käytökseen...

"...Väkivaltaisen kuoleman pelote puuttuu vanhemmilta täti- ihmisiltä, jotka luonnon oloissa ovat harvinaisia ja jotka lauman lisääntymistehokkuutta ajatellen ovat korkeintaan marginaalisessa asemassa..."

(Kursivoidut tekstit Hannu Lauerman kirjasta Pahuuden anatomia. Pahuus, hulluus, poikkeavuus)

Onneksi kaikki tädit eivät ole tuollaisia kauhistuksia kun baletissa. Tottakai suurin osa ihmisistä on tosi mukavia, mutta ottaa vaan niin paljon päähän nuo huonokäytöksiset, ikääntyvät naisihmiset, jotka luulee, että niillä on oikeus sanoa toisille ihan mitä vaan! *MUR*

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

kaikki vihaset tädit vainoaa teitä :S onneks mä oon iloinen täti ;)
-m

Estetiina kirjoitti...

Mä en ikinä ala tuollaiseksi kiukkuiseksi akaksi. Niistä ei ole kun harmia ihmisille.