sunnuntai 9. toukokuuta 2010

2.14 ja risat!

Lauantaiaaumu valkeni sateentuhruisena ja harmaana. Sääennuste lupasi vesisadetta, ukkosta ja tuulta :/ eli tooosi herkkua säätä! Vaatekassia pakatessani muistelin kaiholla viimesyksyn triathlonia, jolloin oli kaunis ja aurinkoinen loppusyksyn päivä. Pitkään pähkäilin, laittaisko juoksuun päälle pitkää vai pätkää, pitäiskö olla vettäpitävää yms... No, ensivuonna puolimaralla paistaa aurinko ja mä laitan sen mun vaaleanpunaisen juoksuhameen  :)

Jännitys alkoi tulla vasta oman lähtöryhmän starttia odotellessa. Katselin muuta porukkaa ja kaikki muut näytti sporttisemmilta, parempikuntoisilta, vahvemmilta ja kokeneemmilta juoksijoilta kun minä. Ajattelin, että seuraan sukulaisiani kun ankanpoikanen, jos vaan suinkin kykenen. Niillä on rannetietokone ja tarkkaan lasketut kilometriaikatavoitteet. Jos en pysy perässä, kävelen iloisin mielin! Seuraavalla kerralla tulen paremmin harjoitelleena.

Kas kummaa. Lähdön jälkeen pääsin nopeasti runners high - tilaan :) Juoksi rullasi tosi hyvin ja kilomertit kului. Ajattelin, että enismmäinen vitonen on merkkipaalu, josta on jäljellä vielä 3/4 ja pikkusen päälle. Sit seuraava olis seiska, kymppi, neljätoista jne... Mutta fiilis säilyi koko ajan hyvänä ja vauhti sopivan hitaana ja tasaisena. Toinen femma tultiin kuulemma liian lujaa, eli kympin jälkeen hidastettiin 7/min km- tahtiin. Mun omat voimat oli tallella vielä 15 km jälkeen ja olin säilynyt sukulaisten rytmissä. Yritin ehdotella loppukirin aloittamista mutta jäin kovin yksin ajatusteni kanssa. Eivät lämmenneet yrityksistä huolimatta. Ajattelin, että jos 17 km menee näin, sitten lisään vautia.

Aloitin yksin loppukirin. Ajattelin, että juoksen niin reippaasti kun vaan jaksan ja mikä itsestä tuntuu hyvältä. Ja aina voi kävellä, jos siltä tuntuu. Kirmasin pitkin keskuspuistoa, ohitin punatukkaisen tytön, iloisesti laulavan hyväntuulisen miesporukan ja monia muita kuntoilijoita ja saavutin muneron 11122 jonka kanssa yllytettiin toisiamme kiihdyttämään tahtia entisestään. Viimeisillä kilomerteillä lisättiin vauhtia koko ajan, miltei joka askeleella. Vesisade virkisti meitä yhä kovempaan suoritukseen :)

Loppuaika 2.14 ja vähän päälle :) Paljon olisi jäänyt puuttumaan ilman sukulaisia ja numeroa 11122. Kuka sitten olitkin!

Kiitos !

Seuraavat urheilullisest tavoitteet: Puolimara 2.10- 2.00. Helsinki city triathlon alle 60 min ja sixpackin ylläpito.
Ei kommentteja: