sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Lohikäärme, pöllö ja rupikonna

               

Pikkusisarella oli syntymäpäivä.Tein lahjaksi hänelle kissakassin, jonne sujautin muutaman neulotun jutun :)
Sisar on ehkä vielä patologisempi neuloja kun minä, mutta silti mietin et kehtaisko tai viitsisikö nyt vallan mitään itse tehtyä antaa. Pitäiskö olla kuitenkin olla jotain ostettua?

Höh. Ihan kiva lahja voi olla myös itsetehty. Se on ainakin henkilökohtainen ja sen hankkimiseen tai tekemiseen on käytetty aikaa ja ajatusta.

Kauluria en viitsinyt tehdä. tehköön itse jos haluaa. Löysin Vilma Vuoren ihanan Lohikäärmehuivin ohjeen hänen blogistaan http://vilman.blogspot.com/ ja tein sitten sen. Neuloin tuplalangalla eli Novitan mustalla seiskavaikalla ja rose mohairilla. Silmukoita taisi olla toistasataa, eli huivi on noin 150 cm mittainen. Toivottavasti sen suojaan mahtuu hyvin kun pakkanen paukkuu.
Perinteisen pipon tein myös. Alkuperäinen tän pipon ohje on talven 2008 knittyssä http://www.knitty.com/ ja malli on Fern Glade. Törmäsin tähän pipoon jossain blogissa ja bloggaaja ei tainnut olla myssyyn oikein tyytyväinen ja taisi olla numennyt sen rupikonnaksi. No, minullekin tää on rupikonnapipo, vaikka omasta mielestäni onkin kovasti soma ja päässä tutui oikein miellyttäviltä. Omilla puikoilla kurnuttaa tällähetkellä kaksi rupikonnaa!

Lankana käytin Novitan pertolin väristä isoveljeä ja melkein koko kerän sain tuohon käytettyä.
Pöllölapasia on tainnut tehdä yksi jos toinenkin bloggaaja. Alkuperäinen ohje löytyy täältä: http://www.kelbournewoolens.com/giveahoot1.html vinkkivinkkinen! Tuolta sivuilta löytyy kaikkea ihanaa ja ilmaisiakin ohjeita on!
Koska sisar on vilunäppinen, neuloin pöllöset resoria lukuunottamatta tuplalangalla, harmaalla Novitan seiskaveikalla ja alpakkalangalla. Ja kyllä tuli lämpimän oloiset.Saa pakastua :)


4 kommenttia:

CherryKirsche kirjoitti...

Kauniita juttuja olet taas tehnyt. Ja paljon kaikkea ! Oletkin aikas nopsa :) Tuo pöllökuvio on aina niin kivan näköinen.

sanna kirjoitti...

kyllä kelpais mullekkin tuollainen paketti! mielettömästi olet jaksanut vaivaa nähdä.

Anonyymi kirjoitti...

ihanat lahjat :)

-Henna-

Estetiina kirjoitti...

CherryKirche, Sanna ja -Henna- :

Kiitos, yhdessä ja erikseen :)