lauantai 6. marraskuuta 2010

Päivän neulejutut

Neiti Näppärä päätteli taas tänään langanpäitä. Keskeneräisten ja muutamaa silmukkaa vaille valmiiden kasasta valmiiden momentille siirtyi yllätysyllätys pipo ja kämmekkäät.


Punaisen kierrepipon malli on omasta päästä, mutta ihan varmasti googlettamalla taikka ravelryn pipo- ohjeista löytyy tällainen malli! Aikuisen päähän istuva, lapsen päähän lörppö. Ihan miten vaan. Mallineule joustaa. 3 oikein, 3 nurin ja silmukat siirtyy joka kierroksella yhden silmukan verran oikealle tai voi siirtää vasemmallekin jos se tuntuu luontevammalta. Silmukkamerkkiä kannattaa käyttää, ettei mene sekaisin ja koko hieno kierreneule muuttuu ykskaks tavalliseksi joustinneuleeksi.

Neuloin tämän myssykän TeeTeen poppari-maissilangasta ja sitä kului vajaa kerä, sanoisinko likimain 35 grammaa. Ja silmukoita taisin luoda 90. Isoon päähän tehään enemmän ja pieneen vähemmän.

Itse asiassa, just tuli mieleen, että uusimmassa Novitan lehdessä on jokkierreneulepipo, lapaset ja kaulaliina lapselle sekä kierresukat. Tarkemmin en ole niihin tutustunut. Täytyy joskus katsoa.Kämmekkäät näpertelin Gestalt Maja- langasta. Minusta näistä tuli oikein kivat ja pää surraa, mitä kaikkia sovelluksia voisi ihan tästä perusmallista tehdä.

Ohjeen nappasin Anu Harkin kirjasta Puikoissa, jossa on kaikkea muutakin kivaa.

Jos saan tehtyä tuosta kirjasta virkatun kukkahuivin, niin halkean ylpeydestä! Se olisi mun ihka ensimmäinen valmistunut isompi virkkaustyö ikinä!


Huomenna kirppuilujuttuja!

Hyvää yötä ja kauniita unia!

1 kommentti:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpa hyvät ja varmasti lämpimät.