keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Spiral cowl

    Terveisiä yökyöpeliltä! Rauhaisasti meni vuorot eli hyvin oli aikaa neulomisellekin :) Kun en hetkeen aikaan valvonut öitä ihan palkkaa vastaan enkä edes oikein tiennyt, miten arvoisat kollegat suhtautuvat neulomiseen, valitsin tälläisen helpon mallin. Hih! Ystävällisesti ne suhtautuivat mun neulomiseen, ei kuulemma haittaa...eli jatkossakin mulla mahdollisesti puikot heiluu duunissa.

Lankana käytin Novitan ikivanhaa Mayaa, joka on villan ja alpakan sekoitusta. Tuo oli sellaista epätasaisen paksuista, sillä selitän tuon rahtuisen möykkyisen näköisen neulepinnan. Mutta ihanan lämpimältä tuo kauluri tuntuu! Vielä on kerä tuota lankaa jäljellä, siitä voisin tehdä pipon. Ravelrystä löysin aamulla yhden kivan neuleohjeen, mutta se on maksullinen. Taidan vaan napata idean ja käyttää luovuutta, kokeilla, mitä saan aikaseksi vai saanko yhtään mitään...

 

Siellä ravelryssa oli ihania ohjeita kaikenlaisiin kaulureihin ja niitä saa tehtyä pääasiassa yhdestä lankakerästä, eli nuo on loistavia lankavaraston laihduttajia. Ja tarpeellisia myös.

Ai niin! Tän neulomuksen ohje löytyy blogista joka on osoitteessa http://knittygrittythoughts.typepad.com/
Ohjeen ja langat sain äipältä. Kiitos <3

9 kommenttia:

-M kirjoitti...

EEEEIKÄÄÄÄ! söpö! Mä oon kans käyny kuolaamassa raverlyn kaulureita. ei niistä osaa valita :D "jos tolla seuraavalla sivulla on joku VIELÄ ihanampi..." pohjaton säkki.
Mulla on varmaan jotain villatakkien jälkeistä masennusta ku tuntuu et joka ohjeessa on jotain tyhmää ja "vaikeeta". Millon neulotaan?

Estetiina kirjoitti...

Moi!

Musta tuntuu, että niitä kaulureita on tullut entisesään vielä lisää...pelottaa oikein mennä sinne. Tuossa yövuorossa vetäsin kerralla muutenkin varmaan 10 neuleohjetta sieltätäältä :)

Neulotaan ihan millon vaan. Tänään, huomenna, huomisen perästä? Menen ma ja ti töihin, muuten ei ole mitään erikoista.

sanna kirjoitti...

ihana:)

Estetiina kirjoitti...

Kiitos, Sanna :)

Anonyymi kirjoitti...

Mullekin kauluri! Sama vika kuin ensimmäisellä kommentoijalla: en osaa valita mikä malli olisi ihanin... :D

Minkälaista työtä teet? :)

Estetiina kirjoitti...

Moi, Heli! Ei varmaankaan tartte valita mallia, vaan tehdä useampia kun ovat melko joutuisia neuloa ;) Tosiaan, siellä ravelryssa on vaikka mitä ihanaa! Eilen löysin sieltä lähes täydellisen pipon...

Olen töissä terveydenhuoltoalalla, ja sattui rauhalliset yöt niin oli vähän aikaa neuloa :)

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa hienoa, ehkäpä sitten joskus itsekin työvuorossa voi neuloa kunhan ensin valmistuu! :D

Estetiina kirjoitti...

Juu, joskus on suorastaan koko yö aikaa neulomiselle!

Käsityöharrastuksesta on tuolla alalla hyötyä, esim. ompeleminen, erilaiset pistelyt, tipanlaitot, sidonnat yms. sujuu jos ei nyt helposti niin aika näppärästi pienen harjoittelun jälkeen jos on tottunut käsillään tekemään. Tän olen huomannut myös opiskelijoita ohjatessani :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihmettelinkin jo, että mistä verinäytteentaitoni oli peräisin! :D Ohjaajakin oli ylpeä minusta.