perjantai 17. syyskuuta 2010

OmppujaOnko kenenkään muun mielestä omenapuut kauniita? Ja miten ihania sävyjä omenoissa on!

Alkaneen syksyn ja omena- teeman mukaisesti tein valmiiksi omppu- kaulahuivin.
 Ohje löytyy täältä: http://www.madebymyself.blogspot.com/ 

Lankana käytin jotain lankavarastostani löytynyttä alpakkamohairia. Neuloin koko 150 g kerän eli huivista tuli kivan pitkä, jonka voi hyytävän tuulisena päivänä kietoa useamman kerran kaulan ympäri.

"Ihmisen ja maailman väliin tarvitaan jotain pehmeää"  Varsinkin räntäsateessa.

Huivin kuvio on ymmärtääkseni ihan perus- hevosenkenkää ja ohjeessa sen tekeminen on neuvottu hyvin. Löysin ravelrystä samaa kuviota olevat kämmekkäät ja mulla olis yhtä vihreää lankaakin, niin voisi tehdä tyyliin sopivat kämmekkäät. Mutta ongelmana on, millainen pipo?


Pipoista puheenollen... Raivasin vaatekaappiani männä viikolla ja löysin sieltä vaikka minkälaisia vanhoja trikootoppeja ja paitoja jotka on vielä hyvässä kuosissa ja joustavia, mutta pesussa helmat on lähtenyt kiipeemään. Ajattelin väsätä niistä itselleni ja ehkä kakaroillekin pipoja. Vuoreksi käyn kangaskaupasta hakemassa jotain joistavaa trikoota. Jotenkin tuntuu, että pitäisi jo itselläkin olla pipo päässä ulkoillessa kun täällä käy aina enemmän tai vähemmän viima. Ja sitten kun vielä tyhmänä teinarina piiiitkän aikaa sitten palellutin korvani vesikelloille kun piti olla olevinaan niin kovin kaunis eikä voinut pipoa pitää, niin vieläkin on nuo korvaparat kylmänarat. Kaikkea hölmöä sitä on ihminen tehnyt.

 Ja mainittakoon vielä, että kuljin muutaman vuoden liian pienissä kengissä kun piti käyttää koko 35 vaikka tassu oli 38. Tyhmää. No.Lohdutukseksi voi ajatella, etten ole maailman ainoa nainen joka käyttää liian pieniä kenkiä ja sitäpaitsi mä olen jo sata vuotta sitten (murrosiän hullutusvuosien 15-17 mentyä ohitse) alkanut ostaa sopivia kenkiä :)

Mulla on iltalukemisena Mirja Tervon kirja Huimaavat korot. Luksuskenkien vaarallinen viehätys. Aika mielenkiintoinen kirja... Mut jutellaan kenkäjuttuja sitte toisella kertaa lisää.

Ja mullahan ei silloin teinarina tietenkään ollut mitään luksuskenkiä vaan tallustelin pokkana sateet, pakkaset ja hellesäät liian pienissä tennareissa ja vastaavissa... Tyhmää.

Muut ei varmaan ole olleet yhtä aivotonta sakkia kun minä?5 kommenttia:

Unaja kirjoitti...

Kiva huivi!

Pistän tonne omaan blogiini kohta sulle jotain ;)

-M kirjoitti...

Oot kyllä aika sissi!! Mulla oli pari kuukautta numeroa liian pienet popot ja ne oli ihan kamalat jalassa xD

Joskus lukion ekalla tai tokalla mun oli PAKKO saada converset. Noh aitoihinhan ei ollu sillon varaa(ihanku nyt olis muhaha, nojoo 70e mut silti) kaivelin kenkävarastoa ja taisin löytää nämä kyseiset punaiset tennarit kokoa 35 :D "joo ne on siskos" sano mutsi :D hassua.

Nzqu kirjoitti...

En ainakaan tunnusta olleeni teininä aivoton. Kunnon talvikenkiä ei kyllä voinut ajatellakaan, ja lahkeet viisti maata ollen sitten polviin asti märkinä. Onneks nykyään ei ole junttimaista käyttää pipoa, ehkä nykypäivän teinit eivät enää palelluta päätänsä. (Niin ja ollessani varhaisteini, oli muotia käyttää pipoa renat ylös rullattuina; korvat paljaana eli lopputulos ei kovin hyvä.)

Omenat ovat kauniita! Ja kotimaiset omenat niiiin hyviä.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan vihreä huivi :)


Mulla on kuuleppas sinulle ollut jo pari viikkoa valmiina sellainen vaihtarijuttu, kun sä teit mulle ne turkoosit setit ja vaikka mitä :) Sellanen koru olis. Pitäis vaan ehtiä tapaamaan. Onko sulla ensi sunnuntaina töitä tai menoja?

-Henna-

Estetiina kirjoitti...

Unaja: Kiitos :) Olin kovin otettu!

-M: mun teiniajan tyhmyydellä sai kuules aikaseksi vaikka mitä... Harmi vaan, ettei se yleensä kohdistunut mihinkään hyödylliseen toimintaan...

-NZQU: Hyvä homma :)Onneksi nyt on tuo pipomuoti! Omenat on jees. Harmi vaan, etten pysty niitä raakana syömään mutta omenapiirakalla voi onneksi herkutella.

-Henna-: sopiiko että katsotaan sitä ensi sunnuntaita sitten lähempänä? Nyt näyttäisi siltä, ettei ole mitään ja olisi mukava nähdä :) Su aamulla ajattelin lähteä kirputtelemaan! Ja valitettavasti sielläkin voi himoshoppailla :/