keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Sisustusideoita muumitalosta


Huomaan katsovani nykyään kaikkea "sillä silmällä" eli mietin, onkohan tuo itsetehty, miten tuo on ommeltu, ompas kivat väriyhdistelmät, tuo sopisi sinne-ja-tänne yms. No, eilen käytiin lasten kanssa muumimaassa ja huomasin bongaavani sisustusideoita muumitalosta! Siellä on aivan ihanat värit! Ja miten herkullisesti ne on yhdistelty... Päässä raksuttaa kiivaasti, miten voisi niitäkin ideoita toteuttaa. Ja tämä kämppä vaatii uusia juttuja, sillä tuntuu, etten pidä juuri mistään täällä. Ajattelin aloittaa tänään projektini, sillä tekemistä todella riittää! Ensin täytyy heittää kylmästi roskiin nurkkiin kertyneet turhat/risat/ tarpeettomat kamppeet, pestä seinät kidesoodalla jo valmiiksi maalaamista varten, vahata lattiat, ommella verhoja, kiertää kirppiksiä yms. Tavoitteena on, että kaikki olisi valmista syntymäpäivänäni joulukuuussa.


Ihanat värit!

Eteiseen tarvitsisin lipaston, jonka maalaisin. Sen yläpuolelle voisi laittaa tuollaisia sydänkoukkuja, joihin voisi ripustaa vaikka avaimensa, heijastimia ja muuta pikkukampetta. Seinille laittaisin lisäksi muutaman hauskan valokuvan perheenjäsenistä. Kattoon ompelisin viirejä kankaista, jotka sopisi väreiltään sydämiin. Seinät maalaisin hyvin vaalealla sinisellä. Tulisikohan siitä raikas?


Tyttöjen sänkyihin voisi laittaa katokset.


Aikuisten makuuhuonetta olisi kiva uudistaa tapetoimalla yksi seinä printtitapetilla ja maalata muut seinät siihen sointuviksi. Laventeli tuntuu just nyt parhaalta väriltä (olen haaveillut siitä jo jonkin aikaa...). Sängynpeitoksi ompelisin tilkkupeiton ja muutaman tyynyn. Ikkunalle kukkia. Vaikka nukkumatteja. Laventeli olis kanssa ihana, mutta saanko mä pidettyä sitä hengissä?


Olohuoneessa olisi kiva olla neulontanurkka. Lattialle virkkaisin flopflopista maton. Sellaisia olen nähnyt muutamassa blogissa ja ihania ovat! Lisäksi se olisi helppo pestä. Tuoli sais olla tyttömäisempi...Ikeassa on täydellinen yksilö.


Kukat on aina kivoja :)

Hommaa mulla tosiaan tulee olemaan, ihan jo alkuraivauksen kanssa ja sitten suunnittelemani huonekalut on sellaisia, että miitä varmaankin kannattaa koittaa bongailla kirppiksiltä ja kierrätyskeskuksesta. Ja sitten kun se hyvärunkoinen huonekalu löytyy, tarttee vielä tuunata se just sellaiseksi sopivaksi. Mutta tää on oikeastaan aika ihanaa. Ja lopputulos sitten toivottavasti aikanaan palkitsee. Koti on tosi kotoisa ja viihtyisä kun siellä näkyy oman käden jälki (varsinkin jos sattuu olemaan tälläinen väsäilijätyyppi).

2 kommenttia:

-M kirjoitti...

toi musta nahkasohva on muumitaloon aika rouhee! Ihana! oon kans nähny flipflopista tehtyjä mattoja!

Meillähän oli Sulon kanssa siel vanhassa kämpässä yks olohuoneen seinä tapetoitu mustalla kohotapetilla. Se oli ihan mielettömän magee. Eikä se mustuuskaan ollu paha. Kohokuviot sai aikaan erisävyjä. Muutenki tulee huoneeseen sellasta raikkautta..
Huonekeasvit on myös kivoja. Huone ilman kasvia on ainajotenki kylmän olonen. Ja mitä sitte jos kukka kuolee? No vituttaa tietty mut sit vaa uutta kehiin!
Mä oon ainaki ihan kybällä hengessä mukana tossa sun projektissa!

Estetiina kirjoitti...

-M: Kiitti :) Mä kanssa muistelin, että teillä oli olkkarissa kohotapetti. Ihailin sitä suuresti.