keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

S niinkuin...

.... SUKELLUS!

Viimeinkin koitti se päivä, jolloin odottamani sukelluskurssi alkoi. Mulla oli paikka jo keväällä mutta erään onnettomuuden takia en päässyt sinne :/ Kannatti odottaa. Se palkittiin.

Homma alkoi lyhyellä teoriaosuudella jossa kerrottiin sukeltamisen riskeistä ja vaaratilanteista. Ja tietysti siitä, miten niiltä vältytään ;) Sit päästiin altaaseen kokeilemaan laitteita ja harjoiteltiin ihan laitteiden perustoimintoja, hengittämistä, vähän niitä hätäjuttuja ja kaverin auttamista hätätilanteessa. 

Pääsin nopeasti kiinni sukeltamiseen ja regulaattorin kanssa hengittäminen tuntui ekan kerran jälkeen luontevalta. Ja mikä tunne on olla veden alla! Painottomuus, äänettömyys ja tyyneys. vain minä ja vesi. Räpylät liikkuu hitaasti, eleettömästi ja vie kuitenkin reippaasti eteenpäin. Vaparin potkuja, delffareita, oman maun mukaan. Hengityskuplat pulpahtelee sillointällöin pinnalle, mutta muuten ei mitään. Vain Lotta, vesi ja äärettömyys. Ja se sukellusope (meillä oli siis jokaiselle oma ope vedessä)joka lähti aika nopeasti auttamaan ememmän apua ja ohjausta tarvitsevia. Hih! Se sanoi mulle, että on niin pron näköistä touhua ja hauska katsoa kun nappaan rauhallisesti liivistä ilmat pois kun menen syvemmälle ja lähemmäs pintaa tullessa ilmaa vähän lisää ja paineentasaus korviin.

Ensikertalainen saa olla vedessä yhtäjaksoisesti 2 tuntia ja mennä 6 metriin, tuolla on säännöt sellaiset. Sallittu aika kului hujauksessa ja olisin viihtynyt vedessä vielä vaikka kuinka kauan. Oikein alkoi harmittaa kun käskettiin matalaan päähän, niin ihanaa oli olla veden alla :)


Ei kommentteja: