perjantai 4. helmikuuta 2011

Pikkumyssyjä Joulun tienoilla täällä blogistaniassa levisi viestejä vauvakuumetta.com- sivustolta joissa pyydettiin bloggaajilta neuleohjeita. Mä ajatteli laittaa sivustolle myssyn , joka on muokattu "Sweet norwegian baby cap"- mallista. Ihmiset on näitä paljon neuloneet ja mieleisekseen muokanneet, tämä on yksi versio.

Puikot rohkeasti kilisemään. Virkkaa koristeeksi vaikka sammakko tai pöllö, ompele muutama kaunis nappi somisteeksi tai vaikka pitsi reunaan. Ole luova. Kokeile ihan kaikkea! Vauvalla ei ole koskaan liikaa myssyjä ja neulo kaverinkin vauvalle :)
                                                      Perusohje pienen vauvan myssyyn:

  • Lankana käytin Novitan Woolia, jota saa monissa eri väreissä ihan tavallisista marketeista. Yksi 50 gramman kerä riittää reilusti pieneen myssyyn.  
  • Sukkapuikot kokoa 3 12 ja 4 tai 40 cm pyöröpuikko
Luo 72 silmukkaa ja laita ympyräksi. Varo, ettei silmukat kierry! Lisää kerrosmerkki (esim. lukoneula tai erivärinen langanpätkä) kohtaan jossa kerros vaihtuu. Tämä kohta on niskan keskikohta(=keskitaka). Neulo 1 oikein 1 nurin- joustinneuletta 6 kerrosta. 

Neulottuasi joustinneuleen, vaihda työhön paksummat puikot ja neulo yksi kerros oikeaa. 

Aloita kavennukset ja levennykset: Neulo 1 oikein- langankierto- 12 oikein- 3 oikein yhteen- 12 oikein- langankierto- 1 oikein- langankierto- 6 oikein- 3 oikein yhteen- 6 oikein- langankierto- 1 oikein- langankierto- 12 oikein- 3 oikein yhteen - 12 oikein- langankierto.


Neulo seuraava kerros oikeaa. Tee langankierrot kiertäen oikein ettei silmukan lisäyskohtaan tule reikää. 


Toista näitä kahta kerrosta yhteensä 6 kertaa.


Kun työn korkeus on siis 12 kerrosta, tee jakossa vain kavennukset joka toisella kerroksella, neulo välikerrokset oikeaa. Toista kavennuskerroksia 13 kertaa. 14.kavennuskerroksesta lähtien kavenna myös niskassa silmukkamerkin kohdalla 3 silmukkaa/ kerros, että saat myssystä hyvin päähän "istuvan". 


Jatka kavennuksia kun jäljellä on 6 silmukkaa. Jos haluat myssyn päähän pienen "nypyn" kuten mallimyssyssä on, neulo 6 silmukalla vielä muutama kerros. Päättele silmukat parhaaksi katsomallasi tavalla.


Neulo, virkkaa tai ompele myssyyn jotkut ihanat nauhat.

                                                                      
                                                              
5 kommenttia:

Unaja kirjoitti...

Aika hauskoja nuo kuvioneuleena ja ribbinä tehdyt versiot. Itse olenkin neulonut vain ihan perusohjeella tehytä versiota, tuo resori reunassa näyttää tekevän siihenkin tosi kivan säväyksen.

-M kirjoitti...

olikohan veljenpojallamme tästä joku versio? toi sinioranssiraidallinen? Katoin nääs et se oli tosi hauskan näkönen sen päässä!

Estetiina kirjoitti...

Unaja, Kiitos kommentista :) Mä olen käynyt ihastelemassa niitä sun tekemiä myssyjä! Kovasti olivat ihanat. Tuo resori tekee myssystä ehkä vähän "istuvamman" kun ainakin mulla reunoista tuppaa tulemaan lörpsöttävät. Pitsiversio sopii rinsessalle, ribbi soprttiselle muksulle...

-M: Kiitos kommentista :) kyllä. Ko. versio töröttää hänen päässään. Suunnitteilla on myös liekkiversio Hurrrjalle pojalle!

Anonyymi kirjoitti...

pitäiskö noita silmukoita olla oikeasti se 72?

Estetiina kirjoitti...

Anonyymi, Kiitos kommentistasi :)

Joo, oikeasti silmukoita pitää olla 72 eikä 71. Korjaan sen heti myös tuohon ohjeeseen.