sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Pipo päähän ja luistelemaan!


Ostin itselleni Hyvän Naisen Lahjaksi Mari Muinosen ja Suvi Simolan kirjoittaman Kaikki lähti lapasesta- neulekirjan. Olen seuraillut naisten blogeja ja ihastuin malleihin eikä tämä kirja pettymystä tuottanut :) Varmaan ajan myötä neuloa nipsuttelen suurimman osan kirjan malleista, jo nyt on valmiina langat kahteen villapaitaan ja yhteen takkiin.

Järjestelmällisenä naisena aloitin ensimmäisestä mallista tai siis setistä.
"Vappu- settiin kuuluu pehmeästi palmikoidut pipo ja lapaset. Vaihtamalla kiiltäväpintaisen merinolangan rehtiin villaan saat hyvän suojan purevampaakin pakkasta vastaan..."

Käytin lankana BG Garnin Semilla Groso- lankaa joka on 100% villaa. Kulutus koko settiin taisi olla 200 grammaa.


Lapasista tuli tällaiset! Laitoin luistelureissulle aluslapasiksi silkkivillaiset vanhat tumput ja ihanasti pysyi käset lämpimänä noin kumpin pakkasessa.


 Pakkasella myös lapset kannattaa pukea äiti neulomiin juttuihin. Pikkuneidillä on herttainen Hertta. Tuollainen täytyy neuloa myös Isommalle tyttöselle ja itsellekin, jos vaikka pää täyttyisi herttaisista ajatuksista <3
Lähiluistinradalla ei ole vielä jäätä, lähdettiin jääpuistoon jossa varmasti on jäätä. Olin/ olen oikein kovasti yllättynyt siitä, miten reippaita lapsukaisia mulla on! Ne jaksoi ihan muutaman tunnin luistella kelkalla ja ilman ja varsinkin Isompi on innokas temppujen harjoittelija. Täytyy katsella, josko jossain lähiseudulla olis joku taitoluistelukurssi tmv. jonne voisi osallistua. Minnekään seuraan en raaski lasta laittaa kun ovat melkoisen kalliita ja kuljetuskapasiteettini on varsin rajallinen.
Tyttönen ei missään nimessä suostunut pukeutumaan toppavaatteisiin vaan ne piilotettiin villatakin ja mekon alle. Pitsihuivi kaulaan- kaikilla tyylilläillä naisilla on sellainen. Tuo kirsikkakuvioinen villamekko on mun vanha (!), villatakki on toissakesänä neulomani pinwheel ja huivi on little shells.


Ilta menee varmaan aika rauhallisissa merkeissä kun happimyrkytys (kuuluu asiaan, ei aiheuta toimenpiteitä) ja ulkoliikunta alkaa tehdä tehtäviään! Syötän lapsukaiset vielä täyteen ruokaa ja sitte laitan nukkumaan. Kun talo hiljenee, keitän itselleni iiison kupposellisen kahvia ja käyn neulomaan. Keksis vaan, mitä tekis. Aloittaisinko niitä villapaitoja vai tekiskö sukkia. Tai pitäsikö muka olla järkevä ja neuloa lapsille villalapaset?5 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Miten ihanat vikeriäiset!

-M kirjoitti...

Siis iiiihana toi kirsikkamekko!!

Estetiina kirjoitti...

Kiitos kommenteista, Lotta ja -M!

Nuo pipo ja lapaset on käytössäkin tosi hyvät :)

Näppi kirjoitti...

Onpas pirtee setti sulla! Mä ostin kans sen kirjan, mutta mä petyin... lähes kaikki mallit on paksuille langoille ja mä oon niin kuumaverinen ihiminen, etten voi sellasia pittää ollenkaan muuta ku 30 asteen pakkasessa... :(
Neitokaisen varusteet on kyllä lähes prinsessan luokkaa. Ihana! Ei passaa näyttää omalle neitille ku en ehi nyt juurikaan neulomaan, hän haluais muuten kaiken tuon myös... ;)

Estetiina kirjoitti...

Näppi, totta, kaikki nuo jutut on tehty melkoisen paksuista langoista! Varmaan kuurankukka-lapaset on ainoa vöhän ohuemmasta langasta tehdyt... Mä ostin tuon kirjan oikeastaan niiden takia, mutta en tajua siitä ohjeesta yhtään mitään :/

Ekaluokkalainen kiittää vaatteidensa kehuista :) Terkkuja Tyttärellesi!