maanantai 21. marraskuuta 2011

Pinkillä pakkasta vastaan, osa1

Ihanaa, vihdoinkin talvi alkaa tulla! Marraskuun pimeys on vaan joka vuosi yhtä "kamalaa" vaikka kuinka koittaisi ajatella postiviivisesti ja koittais keksiä kaikkea kivaa kaamoksen karkoittamiseksi.

Yöllä oli kuulemma ollut täälläkin 8 astetta pakkasta- tulis samat lukemat päviälläkin ja satais jo lunta! Voikun pääsis pian luistelemaan.
Säärystimet kuulemma pitää olla jokaisella neitosella. Lasten säärystimet (tai ainakin ne, joiden ohjeita mä löysin netistä) on sileää neuletta, korkeintaan raidallisia. Niinpä soveltelin aikuisten mallista :) Tuo pitsikuvio on napattu some cloud day- säärystimistä, jonka ohjeen saa ilmaiseksi ravelrystä.

Silmukoita taisi olla reilut 40 ja mittaa 30 cm ja rapiat. Lankana käytin Novitan Nalle aloeveeraa. Pikkunöttönen riitti ihan hyvin :)


Lapaset väsäsin ihan Novitan perisohjeen mukaan, mutta lankana käytin jotain merinoa. Ne on ihan vaan perustumput ilman mitään kuvioita, kuvia tai muita kommervenkkejä. Joskus näinkin.

Mukavaa maanantaita!


3 kommenttia:

KahviKaneli kirjoitti...

Säärystimet meidänkin neidin listalla.
Ajattelin, että jos yön pimeinä tunteina tekisin ne pukin konttiin ;)

-M kirjoitti...

Siis ihania! sähä voit soveltaa säärystimiin niitä sun puuhakirjan juttuja! En kans tajuu miks esim miehille ei oo mitään kivoja pipoja tai kaulureita..muuta ku just noita sileitä tai jotai HC palmikoita...(Josta tulikin mieleen et mähän voisin iteki tehä jollain villasukkien varren ohjeilla ihania säärystimiä...)

Estetiina kirjoitti...

KahviKaneli: Puikot heilumaan! Pieniä säärystimiä on tosi kiva tehdä ja ainakin tuo tyttönen laittaa ne mielellään jalkaansa. Ja valmistuvat nopeasti, ei tartte koko yötä neuloa :)

-M: kiitti tuosta puuhakirjavinkistä. Posti tuo uudenkin puuhakirjan ja olen siitäkin jo vähän askarrellut :) Joululahjaksi ostan itselleni langat villatakkiin tai paitaan, en vielä tiiä kumpaan...Miesten neuleet on luvattoman huonolla tolalla, tarvii varmaan itse alkaa jotain suunnittelee...;)