torstai 19. syyskuuta 2013

Paksua, (melkein)ainaoikeeta, lämmintä, turvallista

 
Orastava nuhanenä täällä terve!
 
Tosiaan, Lankaleikki on mulla kirjastosta lainassa vielä kaksi viikkoa. Alkaa olla painetta saada valmiiksi neuleita, jos ohjeen mukaan meinaan tehdä.
 
Eilen illalla neuloin nappilistat ja ompelin napit Hupputakkiin. Tein sen pienimmässä koossa ja ainakin mun neuletiheydellä se on sopiva 150 cm pipo päässä- kokoiselle naiselle. Lanka on Cascade eco+ jota löysin arkistoistani mooonta vyyhtiä. Villatakkiin meni kolme vyyhtiä eli noin 600 metriä.  Mitäköhän tarkoitusta varten ja milloin olen tuon oikein ostanut...? No, nyt se ainakin pääsi hyvään hyötykäyttöön.
 
 Voikun jollain tutulla olisi pieni tyttövauva. Tekisin hänelle vaikka mörkötakin. Kun tuota lankaakin vielä olisi.

 
 
Villatakki neuloutui nopsasti pottuja keitellessä, telkkaria katsellessa, mennen tullen ja aina siinä välissä. Vyötärön tienoilla on helpot levennys- ja kavennuskerrokset, jotka tekee takista mukavasti istuvan. Hihoissa on kanssa pikkusen kavennusta. Lanka on sopivan paksua ja niin lämminta, että tämä päällä tuntee olevansa turvassa maailman viimoilta ja vähän kaikesta muustakin. Tykkään!
 
  
 
Nyt tulee taas näitä juttuja joita ei saisi ääneen sanoa .
Kohdistan ohjeeseen taas kritiikkiä. Kirjan kuvat oli toki tosi kauniit, mutta jos ohjeen nimi on hupputakki, olisi kovasti kiva, jos kuvissa näkyisi myöksin se huppu. Ihan neulottuna. Hihat on kehoitettu neulomaan aina oikealla, neljällä puikolla. Kappas kun siitä ei tule ainaoikean näköistä vaan sileää neuletta. Yllä olevan kuva on hihasta ja neuloin siinä kerros oikeaa- kerros nurjaa.

Tämä villatakki on sopivan slimmi pidettäväksi kesällä kirppikseltä löytyneen nahkatakin kanssa :) Saa sataa ja tuulla. Viistoonkin käy. Mä olen turvassa!

 
Lämmintä ja leppoisaa torstaita.

3 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Hupputakin hupun kuvien puuttuminen on toki harmillista, mutta kirjan tekniikkaosiossa kyllä kerrotaan, että "ainaoikea: neulo oikein op ja np tasoneuleena, vuorottele nurin ja oikein neulottuja kerroksia pyöröneuleena". :)

Kyllä neulekirjojen virheistä saa, ja pitääkin sanoa. Kaikista eniten hyötyä on, kun virheet osoittaa kirjailijalle itselleen. Kaikkia asioita ei varmasti hoksaa kirjaa tehdessä, ja omalle työlleen voi tulla sokeaksi, jolloin virheitä ei edes huomaa.

Emma kirjoitti...

Kun ainaoikeaa neulotaan pyörönä, niin silloin neulotaan 1 krs n, 1 krs o ;) Tasona kaikki kerrokset oikein. Kirjasta taisi vain unohtua tuo pyöröneulonnan täsmennys.

Komia on takki!

Estetiina kirjoitti...

Moikka Anna ja Emma!

Kiitokset kommenteistanne :)

Olen laittanut kirjan tekijälle ja kustantajalle sähköpostilla noita huomaamiani juttuja ja epäloogisuuksia. Vielä ai ainakaan ole tullut kummaltakaan mitään vastausta taikka korjauksia esimerkiksi räveltämön erratalistalle. Mutta ymmärtäähän tuon. Kiireensä kullakin eikä ihminen voi tehdä määräänsä enempää. Ja toki ainahan on olemassa myös se vaihtoehto, että itse olen ymmärtänyt ihan pieleen. Niinkin voi käydä!

Kaikenkaikkiaanhan(vitsi mikä sana) Lankaleikki on aivan ihana kirja <3