sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Mullon paha PeeÄmÄs tai jotain.

 
Johan on taas aivan valtavan upea päivä. Niin oli eilinenkin. Juosta saa kämpässä kun kumiorava kävyn perässä eikä siltikään valmista näy. Hommaahommaa enemmän hommaa. Ja vielä vähän päälle. Koska olen vaan äitiyslomalla ni mitäpäs mulla muuta on kun aikaa. Ja ruoka on mukava syödä joko kylmänä tai muutaman kerran mikrossa pyöräytettynä. Seisten- tottakai.
 
Uusi jännä lisäjuttu on kylmyys. Ollaan siis valitettu, että täällä kämpässä on älyttömän kylmä. Mutta mitä neuvoja saa talkkarilta? Teipatkaa ikkunan ilmapoistoventtilit kiinni. Sinne ikkunanrakoon voi laittaa talouspaperia.Voi harmi kun on menny ikkunoissa takuuaika umpeen. Juu. Justiinsakin näin. On ihan tavallista, että ikkunat ja erityisesti niiden tiiviys kestää sen kolme vuotta. Eiku teippiä vaan. Sou not.
 
Niin. Paha kyllä, että se kylmyys johtuu patterista, joka ei lämpee. Nonni. Sen syy on sitten se, että täällä on liian lämmin ja siksi ne one menny pois päältä. Makkarissa oli yöllä siis sen 15,5 lämmintä. Ei ihme, ettei pikkuihminen siellä nuku vaan saa painaa myös yövuoroo. Kuten kuvasta näkyy.
 
 "Pitää vähän itsekin yrittää". Juu. Tilanne päättyy siihen, että yhtiön pitää hoitaa tänne jou tyyppi huoltamaan. Niiden vastuualueelle se kuuluu. Ei meille. ÄRSYTTÄÄ tuollainen touhu. Jos sanot asioista nätisti ja olet ystävällinen, ei kukaan ota todesta. Mutta sitten kun on sanottu sen muutaman kertaa ystävällisesti, alkaa olla painetta saada asia hoidettua kuntoon ja sanot napakasti niin kan kummaa. Pikkurouvaa vähän harmittaa. Älä nyt jonninjoutavasta hermostu. Pitää malttaa. Niimpä. Nuku itse jääkaapissa. 
Ja sitten ulkonäkökriisit. Mulla ei ole ollu ikinä näin pitkä tukka. Syksyllä kävin kampaajakoululla liukuvaärjäyttämässä sen ja ihana siitä tulikin. Nyt tää on taas tällasta takkupörröä. Pitäiskö käydä leikkauttamassa polkkatukka? Viime (vai oliko se toissaviikon) satuhäiden morsiammella oli ihana, kiiltävänruskee polkkis. Pitäsikö mennä kampaajalle? Emmä taida raskia. Sitte jos siellä pitäisi käydä aika usein, että kaunis malli säilyisi. Eikä!
 
 
Keitin kiukkukahvit. Kävin pesulla. Kampasin takkutukan ja katsoin juutuubista muutaman letitysvinkin. Emmä varaakaan sitä kampaaja- aikaa. Joskus toiste sitten. Josko vaikka synttärilahjaksi hankkisin itse itselleni Päivän prinsessana eli kävisin ekana kosmetologilla ja sitten kampaajalla. Synttärit on siis joulukuussa 2013 seuraavan kerran.
 
Patterinfiksaaja kävi. Kas ihmettä- ne oli alunperinkin fiksattu päin seiniä. Ei ollut siis syynä liiallinen lämpö tässä kämpässä taikka mikään muukaan mutujuttu. Yritti se talkkari nalkuttaa jostain verhosta, joka kuulemma on lopettaa kämpän lämmittämisen osuessaan termostaatin päälle kun on puuvillaa. Juu. Pakko oli päästä jurputtamaan. Sellaista se on, kun ei oikein tajua että oli ihan väärässä alunpitäen. Ja kannattaisi kuunnella mitä puhutaan . Ystävällinen ei ole sama kun tyhmä ja jos ei heti v+++le, se ei tarkoita sitä, että asian voi painaa villasella tai että mikä tahansa juttu hyväksytään, siedetään ja annetaan olla.
 
Nyt mä olen puhunut.

2 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Voi kurja mitä juttuja ja näin kovilla pakkasilla vielä. No, häntä pystyyn, kohta on kevät ja tulee lämpöinen :).

Estetiina kirjoitti...

Niimpä! Aamupäivällä, kun aurinko paistoi niin tuintui kun se olisi jo vähän lämmittänyt :) Nopeesti tää talven selkä taittuu eikä kovia pakkasia aina hyvin monena päivänä tosiaan ole.