sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Matkalla puolimaratonille

tiistai: TANKOTANSSI

Ei. Se ei ole strippausta. Ei. Siellä käytetään vaateita. Lyhyet housut on käytännölliset kitkan kannalta. Kyllä siellä tulee hiki. Joo. Sitä joutuu harjoittelemaan. Niimpä se on pääasiassa perusvoimistelua, lihaskuntoharjoitteita ja perusakrobatiaa.

Se on ihanaa. Vaikeaa. Haastavaa ja huippukivaa!

Olen elokuusta asti harrastanut tankotanssia tai polefit se on oikealta nimeltään. Muutaman vuoden siitä haaveilin ja nyt sitten toteutin aikeeni. Käyn jumppailemassa tuolla yleensä kerran viikossa, mutta nyt on tullut poissaolojen takia viikkoja, jolloin saa käydä kahdesti! Tänään oltiin Pikkujäbän kanssa ryhmässä, jonne saa ottaa vauvan mukaan :) Huippua! En yhtään tykkää mammajumpista jossa vähän venytellään ja sitten taas tisutellaan. Kunnollista sen olla pitää. Tuo on ihan tavallinen poletunti, jossa yhdellä toisellakin naisella on vauva mukana. Vauvat köllöttelee ja naiset pomppii, punnertaa, venyy, kiipee, putoo, kyykkää, seisoo käsillään roikkuu ja ennenkaikkea pitää kivaa.

Tankotanssi kasvattaa lihasvoimaa, koordinaatiota ja tasapainoa. Eli se tekee hyvää jokaiselle naiselle. Lisäksi se em. ominaisuuksien kehittämisen myötä edistää terveyttä! Harmi vaan, että se kärsii ihan syyttäsuotta pinnallisesta "hempukka?``*" imagosta. Mutta josko se siitä ajanmittaan muuttuisi?

Ei kommentteja: