tiistai 23. maaliskuuta 2010

Downshifting

"Downshifting tarkoittaa elämän yksinkertaistamista, uranvaihtoa tai hetkellisesti vaatimattomampiin töihin siirtymistä. Näin tekevät monet pienten lasten perhevaihetta elävät naiset.

Ratkaisu vähentää stressiä ja ristiriitaisia odotuksia sekä lyhetää työpäivää. Kysymys on asioiden laittamisesta tärkeysjärjestykseen, ei työelämän haasteista luovuttamisesta. Vaihe tulisi nähdä monen kohdalla ohimenevänä ja voimaannuttavana.

Jos työelämässä ja politiikassa ei ymmärretä, että naisten urakehitys ei etene suoraviivaisesti, politiikan ja businessmaailman huippupaikat jäävät miesten linnakkeiksi. Yksittäiset naisainokaiset yltävät niihin joko perheensä kustannuksella tai ilman perhettä ja lapsia.

Suomalaisella yhteiskunnalla ei ole varaa jättää koulutettujen naiseten osaamista hyödyntämättä. " Lähde: Kauneus ja terveys 4/2010

Juurikin näin olen tehnyt omassa elämässäni ja ollut tietämättäni hurjan trendikäs! Ajoittain mua on koitettu jopa kyseenalaisin keinoin saada muuttamaan suunnitelmia ja tekemään päätöksiä, joita en halua tehdä. Onneksi osaan panna hanttiin ja pitää pääni! Harva sitä varmaan kuolinvuoteellaan miettii, että olisinpa ollut enemmän töissä silloin kun lapset oli pieniä...Ei kommentteja: