lauantai 8. marraskuuta 2014

Kyllä se lanka riittää.

 
Nöttösiä taas neuloskelen. Jämiä joutavia. Joksikin hyödylliseksi. Toivottavasti.
 
Turkoosinsinistä oli jäljellä kaksi kerää, toinen enempi ja toinen vähempi neulottu. Itsestäänraidottuvaa suunnilleen 30 gramman laiha keränluikku. Mietin siinä mielessäni, että tuleekohan tuosta raitaväristä edes yhteen aikuisen kokoiseen sukkaan raitoja mutta sukka vaan kasvoi ja kasvoi puikolla. Raitaväriäkin riitti vallan mainosti. Eka pari valmistui ja laitoin reippaasti puikoille vielä toisenkin parin, nyt lasten kokoisen. 28 tassuun mahtuvan. Ja laiha ruippakerä laihtui ja laihtui mutta riitti!

 
Miten ihmeessä tuo langan menekin arvointi voikaan olla mulle vielä kaiken tämän neulomisen jälkeen kovin hankalaa? Olikohan vielä keväällä varsin massiivisen lankavarastoni syynä toistuvat arviovirheet vai kirjoitetaanko neuleohjeisiin jostain syystä reippaammat lankamäärät kun mitä oikeasti on tarpeen? Vai vaikuttaakohan neulekäsiala menekkiin kovin paljon?
 
 
Olen edelleenkin lankojen ostolakossa, noin niinku periaatteessa. Muutaman kerän olen syksyn mittaan ostanut, mutta en mitään suunnattomia määriä. Ehkä 5 kerää. Oikeesti :)
 
 
 
Laajensin ostolakkoani elokuussa vaatteisiin. Kuulun naamakirjassa Vuosi ilman uusia vaatteita- ryhmään ja koitan kovasti onnistua tässä haasteessa. Yksi repsahdus on tullut, mutta en anna sen haitata. Jatkan ostelematta eteenpäin. Vaikka mieli on luja ja haasteessa mukana nyt olen kiusauksen edessä. Ihana LUMOAN- mekko olisi nyt saatava.
 
 
Mieluiten tällainen violetti. tai ehkä oranssi. Voisin käyttää sitä legginssien kanssa tai vaikka joidenkin ihanien sukkahousujen kanssa. Nyt talvisaikaan laittaisin päälle vielä villatakin, kesällä ei tarttis mitään. Oi, tuo olis niin ihana. Mutku on se lakko. Ja se haaste. Vai voisinko palkita itseni tällaisella mekolla kun olen ollut äitinä pian 10 vuotta? Tai siitä, että pian on omat synttärit?
 
Ei. Pysyn lujana. En lankea. En osta. EN!
...vaikka kuinka tahtoisin....
 


4 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihania sukkia ja ihana mekko. Ilman muuta ansaitset palkita itseäsi ja onnen synttäreistä.

Estetiina kirjoitti...

Enkulin käsityöt: Kiitos :) Hyvää isänpäivää <3

Inkeri kirjoitti...

Voi kuinka ihanat sukat. Mistä sulla muuten alkoi neulomisinnostus? Mäkin haluaisin löytää sen. ;)

enkulin käsityöt kirjoitti...

Iloista ja tunnelmallista joulua sinulle ja läheisillesi!♥