maanantai 4. elokuuta 2014

Ihan Omat Villasukat - ohje

Kiitos kaikille tsemppauksesta täällä ja naamakirjassa. Jos en heti julkaise ohjetta, en tee sitä ikinä!

Kiitos myös äitille ja pikkusiskolle ohjeen kommentoinnista.

Tämä on ensimmäinen oma ohjeeni- olettehan ymmärtäväisiä. Otan mielelläni vastaan rakentavaa kritiikkiä ja korjaan virheeni. Jos haluat kyseenalaistaa mielenterveyteni ja harkintakykyni punaisen ja valkoisen langan yhdistämisestä, jätä se tekemättä. Etsi kiukullesi oikea kohde ja hoida homma kuntoon.

 Ja jos joku on jo julkaissut tällaisen ohjeen, vinkkaa minulle. Etsin Ravelrystä muutamankymmentä sivua, mutta en löytänyt.


 
Ihan Omat Villasukat neulotaan varpaista varteen. Langaksi sopii ohut sukkalanka. Mallisukat on noin kokoa 37, mutta jalkaterän raitojen määrää lisäämällä tai vähentämällä saat sukista juuri itsellesi sopivat.Tarvkkeet: 2,5 mm pyöröpuikko, vähintään 80 cm tai 5 kpl sukkapuikkoja
 

lankaa: Väri A noin 40 grammaa
         Väri B noin 40 grammaa
         Väri C noin 40 grammaa
 
         - tai jotain kivaa itsestäänraidottuvaa lankaa jos värien vaihtelu ei nappaa :)

 

Kierrosmerkki

Päättelyneula

Pannullinen hyvää kahvia tai teetä

Suklaata

Irtokarkkeja maun mukaan


 
 


Aloita värillä A.

Luo magic loopille käyttäen judi´s magic cast on- tekniikkaa tai muuta tapaa 28 silmukkaa, 14 kummallekin puikolle tai 7 silmukkaa/ puikko jos neulot neljällä puikolla.

 

Laita kierroksen alkuun merkki ja neulo yksi kerros oikeaa.

Seuraava kerros on lisäyskerros. Neulo 1 oikein, lisää 1 silmukka nostamalla silmukoiden välinen lankalenkki puikolle ja neulo se kiertäen oikein. Neulo kunnes puikolla on jäljellä enää yksi silmukka. Ota taas silmukoiden välinen lankalenkki puikolle ja neulo se kiertäen oikein. Tee samat lisäykset toisellakin puikolla. Jos neulot neljällä puikolla, tee lisäykset ensimmäisen puikon alussa, toisen lopussa, kolmannen alussa ja neljänen lopussa. 

Neulo seuraava kerros oikein.

Toista lisäyskerrosta ja “välikerrosta” kunnes työssä on yhteensä 60 silmukkaa.

Neulo kaksi kerrosta ainaoikeaa värillä A.

 


Aloita “piparikuvio”

1 kerros: Neulo 4 silmukkaa värillä A ja 2 silmukkaa värillä B. Toista tätä koko kerroksen ajan

2 kerros: neulo 1 silmukka värillä B ja 2 värillä ensimmäisen puikon alkuun ettei kuvio mene sekaisin. Jatka sitten neulomalla 4 silmukkaa värillä B ja kaksi värillä A kerroksen loppuun.

Neulo sitten 4 kerrosta värillä B.

 


Aloita raidotus. Ota käyttöön väri C ja neulo vuorotellen 2 kerrosta väreillä B ja C. Tai raidota miten haluat. Ole luova!

 

Minun on vaikea neuloa suoria raitoja. Jos sinulla on sama hankaluus, tässä on hyvä tekniikkavinkki. Olen ottanut sen garnstudion sivuilta.

Jatka raitojen neulomista kunnes sukan pohja on noin 5 cm lyhyempi kun haluttu sukanpohjan pituus. Minun koon 37 sukan pohjan mitta ennen kantapäätä on 17 cm.
 
  
 


Aloita kantapään neulominen.
 
Kantapää neulotaan yhdellä puikolla (tai kahdella jos teet perinteisillä sukkapuikoilla) lyhennetyin kerroksin. Toisen (toisten) puikon silmukat vaan lepäilee.

Ota käyttöön väri A.

 Neulo oikein kunnes puikolla on jäljellä 2 silmukka. Kiedo ja käännä. Neulo nurin kunnes yksi silmukka jäljellä. Kiedo ja käännä. Neulo oikein kunnes kaksi silmukkaa jäljellä. Kiedo ja käännä. Neulo nurin kunnes kaksi jäljellä. Kiedo ja käännä. Jatka samalla logiikalla kunnes molemmilla puolilla on 9 kiedottua ja käännettyä silmukkaa ja keskellä 12 “tavallista” silmukkaa.

 

Olet nyt kantapään puolivälissä. Neulo oikeinensimmäiseen kiedottuun silmukkaan asti. Nosta kiedotun silmukan lankalenkki puikolla ja neulo ne oikein yhteen. Käänny. Neulo nurin ensimmäiseen kiedottuun silmukkaan asti. Taas lankalenkki puikolle ja neulo nurin yhteen. Käänny. Neulo oikein seuraavalle käännetylle silmukalle ja neulo oikein yhteen. Käänny… Jatka taas samalla logiikalla kun olet käynyt läpi kaikki silmukat.

Kantapää on nyt valmis.

Jos selostus kantapään tekemisestä tuntui hankalalta, siirrä kantapäätä varten varatut 30 silmukkaa jämälangalle ja tee kantapää jälkeenpäin.

Hyvä ohje jälkeenpäin neulottavaan kantapäähän löytyy täältä.

http://missaneuloimmekerran.blogspot.fi/2013/12/24-joulukuuta.html

 

Ota käyttöön uudelleen värit B ja C ja tee raitakerroksia kunnes sukan varsi on haluamasi pituinen.

 Karamelli -sukkiin neulotaan ennen resoria ylimääräinen piparireunus. Kun sukka on vähän  aiottua lyhyempi, vaihda työhön väri B ja neulo sillä 4 kerrosta oikeaa.

Näiden sukkien piparireunuksen ja resorin yhteismitta on 4 cm.

Liitä mukaan väri A ja aloita uusi piparireunus. Neulo 1 silmukka värillä B ja 2 silmukkaa värillä A, sitten 4 silmukkaa värillä B ja 2 värillä A ja toista tätä koko kierros loppuun. Seuraavalla kierroksella neulo ensin 1 silmukka värillä B ja 4 värillä A, sitten 2 värillä B ja 4 värillä A kierros loppuun. Lopuksi vielä kaksi kokonaista kierrosta värillä A.
Lopuksi vaihda taas väriin A ja neulo 1 kiertäen oikein- 1 nurin- resoria noin 10 kerrosta tai niinku itsestäsi hyvältä tuntuu.

 

Ensimmäinen sukka on valmis. Neulo vielä toinen samaan tapaan.

 

Hymyile ja ihastele :)Jos innostuit neulomaan Ihan omat villasukat- linkkaisitko ystävällisesti tähän blogiin? Saat neuloa sukkia vaikka koko sukukunnallesi ja työpaikan kahvihuoneen porukalle, mutta et kaupalliseen käyttöön.

7 kommenttia:

-M kirjoitti...

Linkkasin.

Estetiina kirjoitti...

Jei! Kiitos :)

Ruttumuari kirjoitti...

Jaiks.. Nyt on ihan pakko kysyä: "Neulo 1 silmukka värillä B ja 2 silmukkaa värillä A, sitten 4 silmukkaa värillä B ja 2 värillä A ja toista tätä koko kierros loppuun. Seuraavalla kierroksella neulo ensin 1 silmukka värillä B ja 4 värillä A, sitten 2 värillä B ja 4 värillä A kierros loppuun. "
Kokeilen mallia, tosin teen sen nurinperin (varresta varpaisiin, koska kammoan aloittaa varvaspäädystä.. :D) ja törmäsin siis jo heti alkuunsa tähän. Ohjeen mukaan tehtynä toinen kuviokerros sijoittui väärin - olen surkea selittämään, mutta silleen, että piparin kärki näytti tältä: ooOO (jossa o yksi kerros väriä B ja O kaksi kerrosta), vaikka järkeilin sen päässäni että pitäisi tulla oOOo, pyöreä pääty. Vaihdoin niin, että tein ensimmäisen kuviorivin (minulle siis toinen, koska nurinperin) 2B, 2A, 4B, 2A, 4B, 2A jne.

Ihana ohje kyllä, ja saa nähdä kuinka onnistuu tämä mun lopusta alkuun toteutus ^^

Estetiina kirjoitti...

Ouh! Nyt kyllä kuulostaa pahasti siltä, että min kirjoittamassa ohjeessa taitaa olla tässäkohtaa virhe, jonka olet saanut korjatuksi :)

Kiitos Kommentista!

Ruttumuari kirjoitti...

Toimiva ohje toisinkin päin! http://i74.photobucket.com/albums/i275/min-nan2/handcrafts/IMG_3015_zps6b8161ec.jpg

Pienin muokkauksin saajan (koko 45..) toiveiden mukaan, muutoin ohjetta seuraillen -- paria odotellessa, loppui valkoinen kesken. :D Tuo kaponen raidoitus toimii nätisti vaikkei toinen väri siinä ookkaan valkoinen. :) Kiitos kivasta ohjeesta <3

Estetiina kirjoitti...

Hei, kiitos kommentista :) Mä mietinkin, että miten sun homma etenee. Kiva kuulla, että jo puolimatkassa mennään!

*Kävin katsomassa telemääsi sukkaa. Siis I_H_A_N_A ja värit! Voi jotta, miten nätti*

Ruttumuari kirjoitti...

http://ruttumuari.blogspot.fi/2014/09/mikas-kumman-kesakausi.html

Vihdoin viimein päivitykseen saakka selvisivät piparireunaiset minttusuklaat ^^