lauantai 11. elokuuta 2012

Pöllö ja nuttura

Ompelukoneen kesäloma on päättynyt! Surauttelin syksyn ensimmäisen pöllön. Ajattelin tehdä sille muutaman kaverin sillä pikkukundi alkaa olla jo kiinnostunut katselemisesta.

Jos jonain päivänä oikein pöllöttää, otan ja teen sellasen "vanhanaikaisen" ripustettavan vaunulelun. Se saattaisi auttaa sietämään oleilua niissä mokomissakin kärreissä. Kantoliina ja reppu on paljon kivempia! Paha kyllä, että kun lasta kantaa "näkösällä" se on julkista riistaa. Laskin, että viime sunnuntain kirppiksellä oikeesti muutamankymmentä vanhempaa naisihmistä katsoi asiakseen tulla antamaan nulle tyhmiä, jonninjoutavia, älyttömiä  kaikenlaisia vauvanhoito- ohjeita. Muunmuassa sokeriveden juotto on hyväksi lapselle, sillä silloin se ei itke. Ja kannattaa muutenkin ihan vaan jättää huutamaan, ettei se opi syliin. Just tuollaset rätit kuulemma opettaa, että vauva saa aina hoitoa kun haluaa. Niimpä. Juu. Tyydyin vaan hymyilemään ystävällisesti. Jokaisella on toki oikeus mielipiteeseensä ja mulla on jostain syystä sellainen naama, että ihmiset tykkää uskaltaa tulla juttelemaan.
Sivusaumoihin laitoin kaikenlaisia nauhanpätkiä kun vauvat tykkää niitä yleensä näperrellä.Paapiin koira, muutama meikkipussukka ja somat sisustuspallot jäi odottelemaan vuoroaan.

****


Blogistaniassa ja naistenlehdissä on ollu viimeaikoina kivoja nutturoita teko- ohjeineen. Mun tukka on päässyt hurahtamaan hurjan pitkäksi eli sidontaohjeet on tarpeen :)


Tein korkean ponnarin. Tukilenkki on tehty vanhan juoksusukan varresta (vitsit mä olen niiiin ekologinen...)  Sitten vaan ponnari kieputellaan lenkin ympärille ja valmista tuli. Tuo juoksusukkaversio on niin napakka, että mun lirutukka pysyi nutturalla ihan koko päivän ilman muotoilutuotteita taikka pinnejä.

****

Parasta just nyt:
Vauvahieronta ja töröttely.

Mahottoman lepposaa lauantai- iltaa!
Mä kiehautan kahvit, nostan jalat pöydälle ja alan seurata tositeevee- maratonia.

4 kommenttia:

-M kirjoitti...

Vermossa viimeks just tyyliin rivi sitte ku oltii treffattu ni kaks mummoo jutteli, että kuinka kamalaa näin kuumalla kantaa pientä vauvaa kuuman liinan sisällä. Ei ollu mitään myssyä ja raajat kuulemma retkotti vaan :D Tokasin aarnelle vaan että olis ollu mukava nähdä mitä olisit sanonu takas :DD
Kuntsa on kasvaa höröttänyt nii paljon! Ja pöllöt on yhä niin ihania

Estetiina kirjoitti...

Joo. Juurikin näin.

Tosiaan kovin moni tuli mulle avautumaan, mutta en tietenkään kenellekään mitään sanonut, kunhan hymyilin ystävällisesti.Huomenna varmaan taas menen sinne rääkkäämään lapsiparkaa...

Tuo istumakuva feikkaa vähän ukon kasvua, ei se ihan noin napakka vielä ole.

joik kirjoitti...

Ihana pöllykkä <3

Hehe eipä arvaa ne ketkä ulkonäön perusteella rupeaa laukomaan totuuksia, mitä pinnan alla kuhisee ;)
Haluisin nähdä joku kerta miltä mummojen naamat näyttää, kun annat oikeen täyslaidallisen takasin :D

Joku oli ruvennut Matildalle kommentoimaan bussissa, et sä olet liian pieni matkustamaan yksin, että mimmonen ihminen sun äitis oikeen on ?!!?!?
Se oli reppana vaan kattonut huuli pyöreenä takaisin...ai että kun olisin ollut korvakuulolla niin voivoi olisi tullut annettua pari valittua sanaa takaisin.

Estetiina kirjoitti...

Moikka, Joik! Kiitos kommentista :)

Juu, ei arvaa ei. Mieli olisi tehnyt aloittaa ilmeisen rakentava keskustelu aseistariisuvalla "Kuules, mä olen nähnyt elämäni aikana TAATUSTI enemmän vauvoja kun sinä eli TODELLA tiedä, mitä teen..."

Voih, kyllä ne ihmiset kehtaa kommentoida kaikenlaista! Ja vielä lapselle! Yhtaan en ihmettele, että pikkuneiti on katsonut silmät ympyröinä. Äitiys on sinänsä vinkee juttu, kun kenellä tahansa ohikulkijalla on oikeus tulla kommentoimaan ihan mitä sattuu miettimättä laisinkaan, mitä suustaan päästää! *MÖR*