lauantai 23. kesäkuuta 2012

Matkalla (puoli)maratonille- viikko 1

Ajattelin laajentaa juttujani leipomisesta , lapsista ja neulomisesta rakkaaseen kuntoiluharrastukseeni. Suunnittelin julkaisevani viikoittain jutun kuntoilusta, tai lähinnä siitä, mitä tuli tehtyä vai tuliko liikuttua lainkaan. ja fiiliksistä.

Sain muutama vuosi sitten joululahjaksi sykemittarin. Käytän sitä kuntoillessani ja ajattelin, että julkaisen aina muistaessani muutamia sykemittarin lukemia. Kalorinpoltot jätän tietysti pois koska sillä ei nyt tässäkohtaa ja näillä tavoiteilla ole juurikaan merkitystä kuinka monen suklaapalan verran on liikkuessa poltettu. Mitään mittanauhan lukemia en myöskään ala seurata. Enkä vaakaa.

Tavoitteena kuntoilulle mulla on tällä hetkellä toukokuussa 2013 juostava Helsinki City Run. Aikatavoite  on alle 2´15, mutta en havittele sitä mitenkään erityisen ryppyotsaisesti. Katsotaan kuinka käy, matkan varrella iloitaan :)

Maanantai

Vesizumba 30 minuuttia. Mukavaa :) Ihanaa musiikkia.

Torstai

Ensimmäinen juoksulenkki 7 (seitsemään) kuukauteen! Fiilis on kun väärinpäin lentävällä linnulla- periaatteessa tietää mitä tekee tai siis pitäis tehdä muttei oikein onnistu. Tästä tämä lähtee. Matka ei päätä huimannut, mutta jaksoin juosta koko matkan. Paavokin jaksoi. Yhdessä me mennään kohti hyvää juoksukuntoa. Joululenkiksi me käydään taas kiertämässä kauniissa pakkasillassa lähistölle tuleva joulupolku- juosten. Tämä on meille vähän niinku perinne.

aika: 30:46
max.syke 178, keskiarvo 160
keskinopeus 7,0 km/h
matka 3,610km

Lauantai

Juokseminen on tahtolaji.

Sääennuste lupasi viikonlopulle sadetta tai kuurosadetta. Aamulla ei satanut ja tunsin hetkeni koittaneen. Juoksuoppaissa kehoitetaan tekemään kerran viikossa yksi pidempi lenkki jo heti harrastuksen alkuvaiheessa kerran viikossa. Tossut jalkaan ja taas mennään.

Juoksin koko matkan asfalttitietä pitkin. Tuntui siltä, kun olisin juossut saharan hiekassa. Jalat painoi tonnin kappale ja rintaan pisti jo alkumatkasta. Sykemittari ei toiminut. En antanut periksi. Juoksin koko suunnittelemani matkan. Tahdon voimalla.

Aika: 40:28
max. syke 176 (voi olla totta !)
keskinopeus 7,7 km/h
matka 5,21 kmEi kommentteja: