sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Sipulia!

Viime sunnuntain kässämessukeikalta tarttu mukaan sipulipipon ohje. Hih! Mulle suurelle sipulin ystävälle. Sipuli on toisiksi kamalin juttu mitä suuhunsa voi pistää. Kamalinta on kermavaahto! Oikeesti. Jos ruokaan on lisätty sipulia, maistan sen ihan mistä vaan ja syömättä jää. Kermavaahdon (ja kerman muutenkin ) kanssa on ihan sama juttu. Vaikka joku olisi tehnyt maailman ihanimman näköisen mansikkakakun ja siinä päällä on kermavaahtoa, saa jäädä pöydälle. Ja EI en laihduta tai laske muutenvaan kaloreita, en vaan pidä sen mausta. Kermainhoni on saattanut pahoittaa jonkun ihmisen mieltä suurestikin, ja olen siitä eräätkin koppavat kommentit saanut, mutta mitäs sitten. Ei kaikki vällää kaikesta.

Onko kenelläkään mitään ruoka tai herkkuhimoa tällähetkellä? Mä haluaisin syödä koko ajan lakritsaa. Sitä pandan perinteistä lakua. Siinä punamustassa pussissa olevaa. Muut ei käy kun eivät ole ollenkaan yhtä hyviä.


Ohjeen sain lankakauppa Titityyn kauppiaalta, mutta ohjeen löytää ilmaiseksi myöskin ainakin ravelrystä.
Lankana käytin Semilla grosso- villalankaa (menekki oli 1,5 kerää). Näppituntuma neuloessa oli niin ihana! Ja värikin on kivan keväinen :)

Olen nyt harrastellut neulomista  koko lailla 2 vuotta. Kun aloitin, yksi mun neulojakaveri kummasteli kun markettilankoja vaan haalin, enkä oikeastaan ollenkaan käynyt "ihan oikeissa" lankakaupoissa. Onneksi kesällä löysin tämänkin ilon ja voi kyllä sanoa, että langoissa ON eroja. Eli Mi, olit ihan oikeassa :) Kiitos neuvoistasi.

Mutta tässä lisäkuvia sipulipiposta!

Malli on mukava ja hyvin päähän istuva. Ajattelin tehdä tästä vielä ruskean version ja sitten voisi kokeilla siirtää tuon sipulikuvion kauluriin. Joku on varmaankin kokeillut jo tätä? Millainen tuli?

6 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Inpa kivan mallinen ja värinen

Anonyymi kirjoitti...

Hieno sipulipipo! Mulla herkkuhimotuksen kohtaana on Omar-karkit... Toinen paha on Vinegar-sipsit. Niitä kun sais nyt!

CherryKirsche kirjoitti...

Hieno väri (erittäin) ja kiva lopputulos myös !

Laura kirjoitti...

Tosi kiva pipa!
Herkkuhimotukseni suurin kohde tällä hetkellä on Pirkan lakritsijäätelö. Siinä on niin paljon sitä ihanaa lakritsia. nam! Hups taas meni puol pakettia... :)

Maila kirjoitti...

Kaunis pipo niin malli kuin värikin. Ja kuten sanoit, langoissa ON eroa. On olemassa laadukkaita ja on niitä huonolaatuisiakin, valitettavasti. Ja aina ei ostaessaan voi tietää millaista lanka on neuloessa, käytössä ja viimein pesun jälkeen.

Estetiina kirjoitti...

Suuret kiitokset kaikille ihanille kommentoijille :D

Enkulin käsityöt; Kiitos <3 Tuo malli istuu päähän myös tosi mukavasti.

Heli; Joo, toffee on tosi ihanaa... Söin muuten ykspäivä ihan täydellisiä toffeemuffinsseja. Nam!

CherryKirche; Tuo väri on livenä ehkä rahrusen laimeampi kun tuossa kuvassa, mutta mielestäni oikein vallan kiva :)

Laura; Joo, jäätelö on parhautta :) Mun oli sunnuntaina ihan pakko saada mansikkajäätelöä.

Maila; Tosiaan, pesu näyttää viimeistän, onko langasta mihinkään. Tein tuossa taannoin säärystimet, mutta jo ensimmäisen juoksulenkin jälkeen ne näytti ihan kulahtaneilta keppihevosen päiltä ja koko oli kasvanut melkein kaksinkertaiseksi :O Lankakauppaan siis :)