maanantai 21. maaliskuuta 2016

Siilit on heränny talviunilta

                                                                    Heippa!

Usein olen ajatellut kirjoittaa, hahmotellut juttuja, pohtinut tarinoita. Suunnitelmissani kerroin päivän kulusta, ajatuksista ja elämänmenosta. Suunnitelmaksi jäi. Olen tullut hiljaisuuden aikana rahtusen ujoksi, jakaminen tuntuu hankalalta. Koska kevät on uusien alkujen aikaa, tämäkin blogi toivottavasti herää taas henkiin.

Tyttönen oli nähnyt ostarin toripaikalla käsitöiden myyjän jolla oli myynnissä somia siililapasia. Taskunpohjan kolikot eivät ollut riittäneet, joten sain seikkaperäisen kuvauksen millaiset lapaset pitäisi olla. Ihanan lämpimät ja siis ihan siilit. Piikit ja kaikki. Vaaleanpunaiset. Tai voi olla ruskeatkin, koska siilit ovat ruskeita.

Kaivoin konmaritetusta lankavarastosta kerän vaaleanpunaista seiskaveikkaa ja loin pikkukäsiin sopivan silmukkamäärän. Hupsista vaan ja lapaset olivat valmiit. Hieno piikkilanka löytyi äitin varastosta, oma kun on nykyään siis varsin maltillinen.Kummasti vaikuttaa tämä neuletauko- ensin tuntui ihan siltä, ettei mitään osaa enää, mutta kanskittiä. Osaan. Nyt pää pois pensaasta. Neulomaan ja juttelemaan. Virtuaali-ulkoilmaan vaan.


Lapaset oli tyttöselle mieluisat ja ne olivat kädessä myös viime yönä nukkuessa. Taidan tehdä varastoon toiset siilit. Vaaleanruskeat.

*puspus*Pikkupoikasesta on kasvanut isopoikanen ja reippaita pääjalkaisia on alkanut ilmestyä tiuhaan tahtiin. Minusta nämä ovat niin hellyyttäviä.

Mukavaa maanantaita Sinulle!


4 kommenttia:

Hanna R kirjoitti...

Voi ihana tytteli, kun rakastaa niin kovasti uusia lapasiaan! Meidän melkein 2v nukkuu edelleen poliisiauton kanssa, jonka sain 1v lahjaksi. Oli vissiin mieluinen lahja :)
Minä neuloin myös joku aika sitten siililapaset. Kuljetin kyllä "piikki"lankaa koko ajan mukana. Neuloin lapaset tasona. En tiedä kumpi on helpompi tapa; neuloa kaksikertaisella langalla vai tehdä siilin piikit jälkikäteen.

Estetiina kirjoitti...

Tuleva naispoliisi 😊?! Heitä tarvitaan. Meillä kanssa poikanen peittelee autot nukkumaan. Ja toki pehmolelutkin.

Mä poimin resorin tyvestä silmukoita ja neuloin niillä pörrölangasta "läpän" jonka kiinnitin ompelemalla kämmenselkään. Ajattelin että se myös lämmittäisi.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihanat siilit ja hauskat. Ei ihme, ettei yöksikään noita lapasia riisuta. Upeaa tuo lasten taide.

Estetiina kirjoitti...

Kiitos 😊