keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Omppupiirakka

    Omena- rahkapiirakka

Pohjataikina:

8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g leivontamargariinia

                                       
Kaikki kuivat aineet ja sulatettu leivontamargariini sekoitetaan keskenään ja taikina puolitetaan. Toisesta puoliskosta tulee piirakan päällinen. Toiseen taikinanpuolikkaaseen sekoitetaan:

                                           2 dl piimää
                                             1 kananmuna


                                           ...ja sitten se levitetään pellille.

Pinnalle lisätään omenat ja ripaus kanelia.

Omenoiden päälle lisätään rahkatäyte:

500 g rahkaa
1,5- 2 dl sokeria maun mukaan
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria

Lisää rahkatäytteen päälle toinen puolisko pohjataikinasta. Paista uunissa 200 asteessa n. 50 min.


Tältä piirakka näytti ennen uuniin laittamista ja ulos sieltä se tuli soman ruskeana. Kuvat vaan ei ottanut onnistuakseen, mutta ehkä seuraavasta harjoitustyöstä on jo valmis- kuva saatavilla :)

Huomenna täältä saattaa löytyä jotain vaaleanpunaista!

1 kommentti:

Estetiina kirjoitti...

Kiitos, sanna!

*Tarjoan tässä sulle virtuaaliset maistiaiset kahvikupin kera*