tiistai 22. joulukuuta 2015

Joulusukat on valmiit!


Osallistuin suurella ilolla joulusukkakalenteriin. Hyvän alun jälkeen ahnehdin muutamat luukut kerralla kun työkiireet haittasivat vapaa- ajan neulontaa. Eräät luukut jäivät neulomatta. Tarkkaislmäisimmät ne huomaavat, muut pysykööt vaiti iäti.

Oikeasti sukkakakalenterista ilmestyy vielä kaksi luukkua, mutta omaan jalkaani sukat ovat nyt sopivat, joten päätin projektini tähän. Varjojoulut ovat sydänten kohdalla. Ja kolmansiin on jo langat varattuna.


 
T Y K K Ä Ä N .
Oikein kovasti.
 
 

Toimeliasta tiistaita!
 


keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Kalenteri kohilleen

 
Teen toki joulukalenrerisukkia. Vieläkin. Muutama päivä jäi välistä mutta lasten ollessa yhteiskunnan huomassa (mä meen tänään töihin vähän myöhemmin) kirin kiinni kanssaneulojani.

 
Töppöjaloille sukat on polvilumpion yläreunaan. Ompahan vähän varaa olla sukkien makkaralla ja silti pysyy sääret lämpiminä.
 
Aloitan illalla joulun varjot. Musta- valkoiset.
 
Kivaa keskiviikkoa : )
 
ps. Tyttönen vei aamulla eilisessä postauksessa olleet opesukat opelle.

tiistai 15. joulukuuta 2015

Opelle




Ekaluokkalaisella kävi tuuri. Hän sai Maailman Ihanimman Open. Hän on nuori ja nätti. Osaa ottaa kaikki lapset huomioon omana itsenään eikä yritä ryntätä heitä kiltin tytön tai kuuliaisen poikavekkulin muottiin. Muistaa lasten synttärit ja mitä kuuluu kellekin. Askartelee. Laulaa. Leikkii. Toimii varaäitinä koulupäivän ajan ja opettaa siinä sivussa lukemaan, laskemaan ja kaikkea muutakin.
 
Tyttönen halusi, että neulon Opelle villasukat. Lempiväri on kuulemma harmaa. Tai ainakin hänellä on harmaa villatakki usein päällä.
 
Ope saa lahjaksi Hilmat. En ole koskaan aikaisemmin yhdellekään lasten opettajalle mitään tehnyt, vaikka toisellakin oli alkuopetuksessa opena oikein mukava nuori nainen. Ja nyt isompana pitää olla niin cool ettei villasukkia voi opelle antaa. Kaverit tosin tilailee kilpaa synttärilahjaksi minioneja.


 
Neuloin Hilmat seiskaveikasta ja varmaankin 40 grammaa meni sekä harmaata että luonnonvalkoista. Ohjeen löytää ilmaiseksi täältä:
 
https://drive.google.com/file/d/0BzuPxMEdyprVeUNfQ0JNQjhjVkk/view

          

Ooksä Facebookissa? Mä oon.
Täällä: https://www.facebook.com/Estetiina/
tuu sinäkin

lauantai 12. joulukuuta 2015

Kahdeksasta kahteentoista




Muutama luukku jäi avaamatta! Tänään avasin luukut kerralla ja sukkapari näyttää tältä. Virtahevonsääriini nämä ovat jo polvisukat. Tykkään tosi paljon tästä mallista ja on suuri "kiusaus" aloittaa joulun varjot. Mustavalkoiset.

Onko teillä jo hirveä jouluisaa? Täällä näyttää tältä. Annoin lasten leikkiä aamulla ihan kaikessa rauhassa ja vedin itse peittoa korviin. Ehtiihän sitä raivata lelut myöhemminkin.

Äitikin on välillä kauneusunensa ansainnut.

 
Leppoisaa lauantaita : )

maanantai 7. joulukuuta 2015

Viisi- kuusi- seitsemän


Sukat näyttävät tänään : ) Mukavaa, että neulottavaa tulee kuvio kerrallaan. Neulominen käy joutuisaan vaikka aamukahvia juodessa.


Vanhenin blogihiljaisuuden aikana. Lieneekö mulla samaan aikaan iän myötä paheneva PMS ja orastava räkätauti jossa virukset ärsyttää aivoja mutta päähäni pälkähti että saattaa olla viimeiset synttärit joita kuunaan vietän. Pennut tappelevat ja riitelevät ihan kaikesta. Jos eivät keskenään niin minulle käyvät valittamassa. Leivoin heidän mielestään itse itselleni jopa vääränlaiset synttärileivonnaiset. Ystävällisesti keskustellen sitte selvitin, että on kuulkaas mun päiväni (juu niimpäniin) ja silloin tarjolla on mun herkkuja. Varmaankin olisi pitänyt olla taasen lasten suosikkeja mutta ilollahan ne nuokin söivät. Että kiitos vaan.


 
 
 

 
Juhalpäiväni kunniaksi selvittelin tappeluita ihanimmassa pitsimekossani.
 
Tavataan taas huomenna, toivottavasti paremmalla tuulella.


perjantai 4. joulukuuta 2015

Neljäs ja N E


Neljännen luukun neljä kerrosta on tehty. Eikä vieläkään yhtään jouluista muotoa tai kuviota. Tykkään : )
 
Tarkkaislmäisimmät blogini lukijat varmaan huomaavat nyt, että kakkospäivän kuviossa on virhe- minua se ei haittaa lainkaan. En meinaa purkaa. sen siitä saa kun luulee muistavansa kuvion ulkoa muttei muista kuitenkaan. Tai muistaa väärin.
 
Kipasin eilen taas kirppiksellä. Oikeasti en kirputtele näin usein, nyt satuin vaan sopivasti kulkemaan ohi. Kannatti poiketa sisään. Löysin uudet varvaslenkkarit ihan pikkurahalla. Kokeilin niitä eilen jumpassa ja olivat hyvät. Odotan innolla kevättä. Toivottavasti pääsen juoksemaan näillä kivoja juoksulenkkejä. Korvissa soi mukava musiikki, askel on kepeä ja mieli myös. Oi toukokuu- minä niin odotan!
 
 

Huomiseen!
*pus*
 

torstai 3. joulukuuta 2015

Kolmas


Kello käy seitsemää, ja olen jo avannut päivän luukun. Onneksi uusi luukku aukeaa joka päivä jo kuudelta. Jos en ole töissä niin mulla on hyvät mahdollisuudet olla ensimmäisten joukossa paikalla. Siitä pitää poikanen huolen.

Tänä aamuna ollaan herätty klo 05.35 lukemaan muumikirjoja. Oikeastaan poikanen luki minulle, sillä hän osaa ne ulkoa. Hellyyttävää ja söpöä, mutta hivenen myöhäisempi ajankohta olisi ollut ihan suotava. Minkäs teet.

Minä lähden latailemaan kahvinkeitintä.

Leppoisaa torstaita Sinulle!

Tavataan taas huomenna : )

keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Unelman päivänä

 Joulukalenterin toinen luukku avautui tänään. Onneksi poikanen heräsi jo kuudelta, niin pääsin neulomaan jo heti aamutuimaan.

Neuloessani seurasimme Pelastuslaiva Eliaksen päätähuimaavia seikkailuja. Tein vahingossa ensimmäsitä kuviota kaksi ylimääräistä kerrosta, mutta eipä se varmaankaan haittaa.


Useampi vuosi takaperin vietin tänä päivänä ihan oikeaa unelman päivää. Pääsin sairaalasta kotiin pienen, vastasyntyneen tyttövauvani kanssa. Nyt hän on jo iso, mutta kuitenkin vielä tavallaan niin älyttömän pieni. Ja kuinka lapsi  itsekin villoin vielä olin. Vuodet on opettaneet, koulineet, ihastuttaneet, vihastuttaneet, naurattaneet ja itkettäneet. Elämän vuoristorataa. Värikylläisiä päiviä.

Tänään vietän vähän materiaalishenkisempää unelman päivää. Tein unelmareissun kirppikselle. Ja koko tämä kasa kaikkea ihanaa ihan vaan mullemullemulle pikkurahalla. Jes!







 
 
Onnellista unelmanpäivää !
 

tiistai 1. joulukuuta 2015

Ensimmäinen



Osallistun tänä vuonna ensimmäsitä kertaa neulontajoulukalenteriin. Joka päivä tulee uusi ohjeenpätkä ja aattona saa tepastella uusissa polvisukissa. Muuta joulukalenteria mulla ei sitten olekaan, vai pitäsiköhän tämän keskinkertaisen äidin tehdä joku suklaalevykalenteri? Jos en ole koko päivänä hermostunut lasten jouluaiheisiin touhuihin tai muihin höyryntöihin niin illalla saa kiitokseksi suklaalevyn? Ja kas, aattona on saattanut ansaita 24 suklaalevyä, uimarenkaan vyötärölle ja kasan punaisia finnejä.

Ihan vallattomaksi jouluihmiseksi en sentään heittäydy, valitsin väreiksi sinapinkeltaista ja valkoista ja toivon ettei kirjoneuleesta pompsahtele liikaan tonttuisia.


 
Huomiseen, neulojat!
 
ps. Sukkakalenterin löytää ainakin täältä: