tiistai 26. elokuuta 2014

Minä nään, minä teen.

NuuTikki oli tehnyt taannoin ihanan huivin. Tein itselleni melkein samanlaisen. Raitojen värit saattavat vaihtua eri kohdassa pitsikuviota.

 Mitä luovuutta!

Alkuperäinen huivi löytyy täältä:
http://handmadebyona.blogspot.fi/2014/07/pitsihuivi.html

 
 
 
 Tykkään tästä uudesta huivista tosi paljon. Ja sopii oikein hyvin myös muutaman mustavalkoisen pipon kanssa käytettäväksi. Ja valkoisen takin kanssa. Ja punaisen. OOh. Olen palannut takaisin Projekti 333 henkeen.

Huivin malli on Kuura ja sen saa ravelrystä ihan ilmaiseksi. Suomeksi. Lanka on novitan nallea ja reilut puoli kerää taisi mennä molempia värejä.

Löydät ohjeen täältä:

http://www.ravelry.com/patterns/library/kuura

 
 

 
Jos joku perheenjäsen tekee jotain ei tartte tehdä yksin. Poikasesta saa aina seuraa. Jos äiti on kuvissa pipo päässä ja huivi kaulassa on syytä ottaa kuva myös Poikasesta. Niinikään pipo päässä ja huvi kaulassa. Ja kuvassa on tapana hymyillä iloisesti.


 
Iloista iltaa! Viettäkää se Y H D E S S Ä. Kuinkas muuten?

sunnuntai 24. elokuuta 2014

Raidoista reippautta?




Elokuun loppu innostaa näemmä viimeistelemään just vähän kesken jääneet neuleet ihan loppuun. Ja pian näitä pääsee käyttämään! Ei ollenkaan harmita. Vanhemmiten olen oppinut pitämään syksyn raikkaudesta ja oikein räkäset syksypäivät on välillä niin rumia, että ovat melkein kauniita.

Tänään päättelin viimeiset langat Andrea´s shawlista jonka aloitin muistaakseni jo hyvissä ajoin keväällä. Neuloin raitaosiota leikkipuistossa hiekkalaatikon reunalla ja se kirvoitti mukavia keskusteluja äitikollegoiden kanssa. Yleensähän puistossa ei juurikaan jutella muuta kun sen parhaan äitikaverin kanssa. Tai naapureiden, jos se bestis on vaikka neuvolassa tai jossain muussa äitipaikassa. Miksi näin?



 
 
Tämä versio Andrea´s shavlista on small. Oranssi on takavuosina myytyä oranssia nallea, sininen jotain äitin mukaan laittamaa lankaa, jota riittikin useampaan raitahuiviin. Riittoisaa :)
 
Ohje huiviin on täällä:
 



 
 
 
Olen aina sopivan tilaisuuden tullen mörmöttänyt täällä blogissanikin siitä, miten arki tympäsee enkä halua keittää enää yksiäkään perunoita. Nyt olen päättänyt alkaa piristää itseäni kohtuullisessa määrin. Aloitin keikasta kauneushoitolassa. Nyt minullakin on ne- ripsienpidennykset. Ja kyllä. Olo tuntuu freesimmältä. On vähän niinku laitettu olo. Tykkään siitä.
 
 
 
 
 
 
 
Vierailin myös vaatekaupassa. Ketjuliikkeessä. Ostin itselleni muutaman uuden vaateparren. Vaikka mulla on se shoppailulakko. Kait tämän voi laskea repsahdukseksi mutta on kivempi fiilis kun on sopivan kokoiset vaappeet päällä. Ja huomioin kyllä- kaikki uudet voi yhsitää kivasti niihin vanhoihin kirppiksetä takavuosina hankittuihin vaatteisiin. Ehkä mun ei kannata tavoitella Ekonunnan arvonimeä. Frugalista voisi olla parempi tavoite :)
 
 
 
Vai onko nää sittenkin liian nuorekkaat mulle?
 
 

perjantai 22. elokuuta 2014

Kaikilla hyvillä bileillä on jatkot!



Bilesukat eivät vaatineetkaan lankaa aivan pilkkuun asti vaan jäljelle jäi pieni keräpahanen. Siitä sai oivat jatkot- sukat poikaselle. Niillä pääsee lujaa ja voi pomppia hurjan korkealle.



Poikanen syntyi taannoin keskosena ja vietti käytännössä elämänsä ensimmäisen vuoden villasukat jalassa ja pipo päässä. Siksi hänestä on varmaankin tullut villasukkaihminen.





Villasukkien malli on jotain junasukkien ja bonesien välimaastosta. Vapaalla kädellä neuloin. Silmukoita 44. Lanka samaa kun edellisessä postauksessa :)

Kannat kattoon- se on perjantai nyt!
Mukavaa viikonloppua.

tiistai 12. elokuuta 2014

Meillä on bileet- kaikki sileeks!

Lapsiperheessä on juhlahetki kun arki palaa. Loma on lomittu ja kesästä on vielä rippeet jäljellä. Toinen lähti kouluun ja toinen eskariin. Kolmas on kotosalla, mutta eiköhän tuokin kolmevuotissynttäreiden jälkeen mene päikkäriin. Sori universumi. Mä en valitettavasti ole sitä naistyyppiä, joka viihtyy kotiäitinä ikuisuuden. Olen ollut nyt lasten kanssa kaksi kuukautta vain kotona ja olen kovin onnellinen siitä, että työt jatkuvat syyskuun alussa.

Arjen paluun kunniaksi viimeistelin bilesukat. Partying it up and getting it down. Sama ilmiö käy varmaan myös mun mielessä. Ei se osa- aikaduunissa käynti aina suju kuin tanssi mutta nyt odottelen into piukalla. Enkä suostu tuntemaan huonoa omaa tuntoa.



 
Bilesukkien juttu on tuo kiila- toisessa jalassa jalkaterän päällä ja toisessa sukan yläosassa. Ja toinen sukka neulotaan varpaista varteen ja toinen varresta varpaisiin. Hulvatonta ;) Nämä sukat on koossa 42 ja ajattelin tehdä itsellenikin omat bilevillikset. Kun tuota itsestäänraidottuvaa on vielä muutama kerä jäljellä. Ja malleja taas tullut niin monta...
 
Ohjeen sukkiin löydät täältä:
 
Valitettavasti ohje on maksullinen ja englanniksi, mutta mielestäni enkunkielisiä ohjeita ei kannata yhtään jännätä. Ihminen on oppivainen otus ja hyviä suomi- englanti- neulesanastoja on monia.
 
Lanka on Opalin itsestäänraidottuvaa, nimeltään Muurari.

 
Oiken hyvää, arkista tiistaita kaikille !

lauantai 9. elokuuta 2014

Nasuset

  
 
 
 
 
 Minulla näyttäisi nyt olevan tapana junnata samaa neulemallia useammankin kerran. Varsinkin, jos näkyvää tulosta saa suhteellisen nopsaan. Ja jos tuotos on vaaleanpunaista, aina vaan parempi!

Nämä on tehty tällä kertaa ohjeen mukaan. Ohje löytyy
Jonna Hietalan kirjasta Kerällä ja malli On Kummasta päästä. Mun päästä putkahtelee näitä raitavaihtoehtoja vaikka kuinka. Mutta onhan elämä asteen verran kivempaa kun on kasapäin raidallisia villasukkia. Vai mitä?

Tein sukat ihan ohjeen mukaan. Lanka on Novitan nallea ja puoli kerää molempia värejä riitti hyvin koon 37 sukkiin.

 
 
 
En tarvitse mitään niin paljon, kuin hunajaa..." sanoi Puh katsoessaan Ristoa ja Nasua "...paitsi ystäviä.." Ystävyys on sitä kun laittaa silmänsä kiinni ja ajattelee ystäväänsä.
Silloin poskilihakset alkavat vetäytyä korvia kohti niin, että kaikki rypytkin siliävät.
---
 
Ihanaa viikonloppua Sinulle!

maanantai 4. elokuuta 2014

Ihan Omat Villasukat - ohje

Kiitos kaikille tsemppauksesta täällä ja naamakirjassa. Jos en heti julkaise ohjetta, en tee sitä ikinä!

Kiitos myös äitille ja pikkusiskolle ohjeen kommentoinnista.

Tämä on ensimmäinen oma ohjeeni- olettehan ymmärtäväisiä. Otan mielelläni vastaan rakentavaa kritiikkiä ja korjaan virheeni. Jos haluat kyseenalaistaa mielenterveyteni ja harkintakykyni punaisen ja valkoisen langan yhdistämisestä, jätä se tekemättä. Etsi kiukullesi oikea kohde ja hoida homma kuntoon.

 Ja jos joku on jo julkaissut tällaisen ohjeen, vinkkaa minulle. Etsin Ravelrystä muutamankymmentä sivua, mutta en löytänyt.


 
Ihan Omat Villasukat neulotaan varpaista varteen. Langaksi sopii ohut sukkalanka. Mallisukat on noin kokoa 37, mutta jalkaterän raitojen määrää lisäämällä tai vähentämällä saat sukista juuri itsellesi sopivat.



Tarvkkeet: 2,5 mm pyöröpuikko, vähintään 80 cm tai 5 kpl sukkapuikkoja
 

lankaa: Väri A noin 40 grammaa
         Väri B noin 40 grammaa
         Väri C noin 40 grammaa
 
         - tai jotain kivaa itsestäänraidottuvaa lankaa jos värien vaihtelu ei nappaa :)

 

Kierrosmerkki

Päättelyneula

Pannullinen hyvää kahvia tai teetä

Suklaata

Irtokarkkeja maun mukaan


 
 


Aloita värillä A.

Luo magic loopille käyttäen judi´s magic cast on- tekniikkaa tai muuta tapaa 28 silmukkaa, 14 kummallekin puikolle tai 7 silmukkaa/ puikko jos neulot neljällä puikolla.

 

Laita kierroksen alkuun merkki ja neulo yksi kerros oikeaa.

Seuraava kerros on lisäyskerros. Neulo 1 oikein, lisää 1 silmukka nostamalla silmukoiden välinen lankalenkki puikolle ja neulo se kiertäen oikein. Neulo kunnes puikolla on jäljellä enää yksi silmukka. Ota taas silmukoiden välinen lankalenkki puikolle ja neulo se kiertäen oikein. Tee samat lisäykset toisellakin puikolla. Jos neulot neljällä puikolla, tee lisäykset ensimmäisen puikon alussa, toisen lopussa, kolmannen alussa ja neljänen lopussa. 

Neulo seuraava kerros oikein.

Toista lisäyskerrosta ja “välikerrosta” kunnes työssä on yhteensä 60 silmukkaa.

Neulo kaksi kerrosta ainaoikeaa värillä A.

 


Aloita “piparikuvio”

1 kerros: Neulo 4 silmukkaa värillä A ja 2 silmukkaa värillä B. Toista tätä koko kerroksen ajan

2 kerros: neulo 1 silmukka värillä B ja 2 värillä ensimmäisen puikon alkuun ettei kuvio mene sekaisin. Jatka sitten neulomalla 4 silmukkaa värillä B ja kaksi värillä A kerroksen loppuun.

Neulo sitten 4 kerrosta värillä B.





 


Aloita raidotus. Ota käyttöön väri C ja neulo vuorotellen 2 kerrosta väreillä B ja C. Tai raidota miten haluat. Ole luova!

 

Minun on vaikea neuloa suoria raitoja. Jos sinulla on sama hankaluus, tässä on hyvä tekniikkavinkki. Olen ottanut sen garnstudion sivuilta.





Jatka raitojen neulomista kunnes sukan pohja on noin 5 cm lyhyempi kun haluttu sukanpohjan pituus. Minun koon 37 sukan pohjan mitta ennen kantapäätä on 17 cm.
 
 



 
 


Aloita kantapään neulominen.
 
Kantapää neulotaan yhdellä puikolla (tai kahdella jos teet perinteisillä sukkapuikoilla) lyhennetyin kerroksin. Toisen (toisten) puikon silmukat vaan lepäilee.

Ota käyttöön väri A.

 Neulo oikein kunnes puikolla on jäljellä 2 silmukka. Kiedo ja käännä. Neulo nurin kunnes yksi silmukka jäljellä. Kiedo ja käännä. Neulo oikein kunnes kaksi silmukkaa jäljellä. Kiedo ja käännä. Neulo nurin kunnes kaksi jäljellä. Kiedo ja käännä. Jatka samalla logiikalla kunnes molemmilla puolilla on 9 kiedottua ja käännettyä silmukkaa ja keskellä 12 “tavallista” silmukkaa.

 

Olet nyt kantapään puolivälissä. Neulo oikeinensimmäiseen kiedottuun silmukkaan asti. Nosta kiedotun silmukan lankalenkki puikolla ja neulo ne oikein yhteen. Käänny. Neulo nurin ensimmäiseen kiedottuun silmukkaan asti. Taas lankalenkki puikolle ja neulo nurin yhteen. Käänny. Neulo oikein seuraavalle käännetylle silmukalle ja neulo oikein yhteen. Käänny… Jatka taas samalla logiikalla kun olet käynyt läpi kaikki silmukat.

Kantapää on nyt valmis.

Jos selostus kantapään tekemisestä tuntui hankalalta, siirrä kantapäätä varten varatut 30 silmukkaa jämälangalle ja tee kantapää jälkeenpäin.

Hyvä ohje jälkeenpäin neulottavaan kantapäähän löytyy täältä.

http://missaneuloimmekerran.blogspot.fi/2013/12/24-joulukuuta.html

 

Ota käyttöön uudelleen värit B ja C ja tee raitakerroksia kunnes sukan varsi on haluamasi pituinen.

 



Karamelli -sukkiin neulotaan ennen resoria ylimääräinen piparireunus. Kun sukka on vähän  aiottua lyhyempi, vaihda työhön väri B ja neulo sillä 4 kerrosta oikeaa.

Näiden sukkien piparireunuksen ja resorin yhteismitta on 4 cm.

Liitä mukaan väri A ja aloita uusi piparireunus. Neulo 1 silmukka värillä B ja 2 silmukkaa värillä A, sitten 4 silmukkaa värillä B ja 2 värillä A ja toista tätä koko kierros loppuun. Seuraavalla kierroksella neulo ensin 1 silmukka värillä B ja 4 värillä A, sitten 2 värillä B ja 4 värillä A kierros loppuun. Lopuksi vielä kaksi kokonaista kierrosta värillä A.




Lopuksi vaihda taas väriin A ja neulo 1 kiertäen oikein- 1 nurin- resoria noin 10 kerrosta tai niinku itsestäsi hyvältä tuntuu.

 

Ensimmäinen sukka on valmis. Neulo vielä toinen samaan tapaan.

 

Hymyile ja ihastele :)



Jos innostuit neulomaan Ihan omat villasukat- linkkaisitko ystävällisesti tähän blogiin? Saat neuloa sukkia vaikka koko sukukunnallesi ja työpaikan kahvihuoneen porukalle, mutta et kaupalliseen käyttöön.

sunnuntai 3. elokuuta 2014

I H A N O M A T



En ole koskaan suunnitellut itse villasukkia. Aina olen toisen ohjeilla neulonut. Nyt kuvittelen, että tämä on ihka ensimmäinen omasta päästäni lähtenyt villasukkamalli. Ainakaan ravelrystä en löytänyt muutaman kymmenen sivun kahlaamisen jälkeen juuri tällaisia sukkia.

Karamelli.

Lumikki.

Hunajainen.


Jämälankoja, varpaista varteen. Piparireunaa ja raitoja.

Laitanko ohjeen? Vai onko tällainen malli jo keksitty?