maanantai 26. syyskuuta 2011

Anna sukka, saat hirviön

Kirjastosta löytyi Emma Hardyn Intona onpeluun. Kirja on saanut  Neiti Ekaluokkalaisen valtavan ompelusinnostuksen valtaan. Eräänä sateisena iltana valmistui joukko hurmaavia sukkahirviöitä ihan käden käänteessä. Ja oi onnellista kun pyykkikaapin pohjalta löytyi pussillinen paripuolia paripuolia värikkäitä sukkia! Näitä on tulossa varmaankin koko komppania :)

Suppusuu

Prinsessa pusuhuuli jolla on pitsimekko

Yksisilmäinen, helmet kaulassa.

Hurmaavaa maanantaita!



lauantai 24. syyskuuta 2011

Different lines

Tervehdys piiitkästä aikaa!

Nyt on kuulkaas asiat sillä tolalla, että mun elämässäni puhaltavat uudet tuulet- lopullisesti. Hyväntekeväisyys- ja ymmärrysjaosto on lopetettu. Se ei tarkoita, että voi heittäytyä omanapaiseksi paksiaiseksi, vaan sitä, että mä en suostu kaikkeen. EI. Mua ei saa kohdellan huonosti. Käsilleni ei saa pissata (paitsi tietysti synnyttäjä ponnnistusvaiheessa, muilta se on kielletty). Ja jos joku mulle sikailee, hän saa siitä kuulla ja antaa tosi hyvän selityksen. Ja sitten selvitellä sotkunsa jos on jo sellaisen kerenny aiheuttamaan. Mitä mieltä olette? Pitäiskö alkaa jo luudalla lentämään?

Teeman mukaisesi neuloin Veera Välimäen suunitteleman Different lines- kuivin ja tykkään siitä kovasti :)

Lankana käytin vironvillaa joka oli vyyhdistä poiketen valmiina kerällä. Ruskea väri loppui kesken, eli tuossa valmiissa huivissa on yksi tehosteväriraita vähemmän kun alkuperäisessä mallissa mutta mitä se haittaa! Violettia on vielä sen verran,että jotkut kivat kämmekkäät siitä saisi.


Pipokaveriksi ajattelin tehdä ruskean Heddan. Tuo takki on muuten 5€ kirpputorilöytö viime kesältä.

Lauantain ratoksi leivoin taas rumia muffinsseja. Kas tällaisia.

...koristeet korjasi rahtusen ulkonäköä.





lauantai 3. syyskuuta 2011

Villasukkazumbaaja

Sori, naapurit mutta hyvän aikaa sitten tilaamani Wiin Zumbapeli tuli ja olen kovin innostunut siitä!

 Ei se vedä vertoja iha oikeille  zumbatunneille mutta ihan hyvä vastus se silti on. Tässä kodin lähistöllä olisi kyllä tarjolla kaikki jäsenyyspohjaiset liikuntakeskukset, jossa Zumbaa olisi varmaan useita kertoja illassa, mutta en periaatteessa halua niihin liittyä. Suunnilleen 80 euroa kuukaudessa on iso raha. Työpaikan kuntokeskuksessa sillä saa kiinteytä vuoden verran. Paha kyllä, että siellä Zumba on isomman neitokaisen uimahyppykertsin kanssa samaan aikaan... Oivoi.

Emppuli, joka roikkuu mukana kun ankanpoikanen on tavattoman innokas tanssija. Salsa on kuulemma kivointa.





...Näin se salsan askeleet menee!

Joskus voi myös istahtaa!

Neulepuikoilta on valmistunut muutama pari villasukkia tanssijalkoihin.

Ohjeet on Novitalta ja Garnstudion sivuilta. Lankoina keränloppuja. Kohta niitä tarvitaan kumppareissakin. Taidan tehdä vielä muutamat parit lisää, etteivät lopu kesken!


Oumaigaad! Ihanaa lauantai- iltaa!




torstai 1. syyskuuta 2011

Syyskuun ensimmäinen pipo

Moikka taas pitkästä aikaa! Onhan ihmeellistä, että tilastojen mukaan täällä on joka päivä kävijöitä vaikka en olekaan reiluun viikkoon päivittänyt yhtään mitään.

Miten teillä on syksy lähtenyt käyntiin? Mulla lähinnä perheenjäsenten kuikutteluja kuunnellessa. Toki mulle saa sydäntään purkaa, mutta nyt alkaa olla eväät syöty. Jotain kivaa mullekin olisi kiva. Taikka vaikka kiitosta. Mutta kans kittiä. Ehkä sitten seuraavassa elämässä. Nyt tarttee vaan arvostaa tätä omaa rooliaan tunteiden containerina. Hih! Kuulostaa pätevältä :)

Kun helteet hellitti, olen alkanut taas neuloa. Pahana tapana mulla on aloittaa sitä sun tätä ja neuloa jonkin matkaa ja sit taas vaihtaa uuteen kun edellinen on kesken. Tavoitteena jossain vaiheessa mulla on täydellisyys; eli aloitan yhden homman jonka neuloa nipsuttelen alusta loppuun ja sit vasta aloitan uuden mutta nyt olen tyytyväinen kohtuullisuuteen. Korkeintaan 3 neuletta saa olla kesken samanaikaisesti. Yksi telkkarineule, yksi "meditaationeule" ja site joku vapaavalintainen juttu.



Viimeistelin Irina Dmitrievan suunnitteleman Daisy Hat- pipon. Ohje maksaa muutaman dollarin ja sen saa omakseen Ravelrystä. Lankana käytin Dropsin ihanaa alpakan ja silkin sekoitusta. Yksi kerä riitti reilusti. Toinen kerä jäi vielä jemmaan ja siitä vosi tehdä kämmekkäät kun tuo lanka on niin ihanan tuntuista.


Tukka on kasvanut kesän aikana kauheesti. Taidan säästellä vieläkin kampaajarahoja johonkin muuhun tarkoitukseen ja saa tukka kasvaa edelleenkin.



Liitutaululle on kiva piirtää.

Tässä kuvassa on äiti ja Emppu. Molemmilla on patit päässä. Äiti pitää Emppua kädestä kiinni.


Onnea on hattivattiuimarengas!
Tehkää tänään jotain kivaa- mää menen spinningiin!

Tervetuloa lukijaksi, Sadelma!